Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Baghetă franțuzească cu usturoi
Rețetă pentru baghetă franțuzească cu usturoi.
Ușor
4 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
2 baghete
4 căței de usturoi
2 linguri pătrunjel verde tocat
2 linguri busuioc tocat mărunt
1 pahar cașcaval Cheddar, Parmigianino sau alte brânzeturi tari
1 linguriță sare
6 linguri unt
6 linguri ulei de măsline
Ingrediente pentru 4 persoane
2 baghete
4 căței de usturoi
2 linguri pătrunjel verde tocat
2 linguri busuioc tocat mărunt
1 pahar cașcaval Cheddar, Parmigianino sau alte brânzeturi tari
1 linguriță sare
6 linguri unt
6 linguri ulei de măsline
Pași 1
Untul se freacă bine. Se adaugă uleiul de măsline, usturoiul pisat și sarea după gust. Se amestecă totul până când obținem o cremă omogenă.
Pași 2
La crema astfel pregătită se poate adăuga pătrunjelul verde tocat și apoi se amestecă încet.
Pași 3
Acum se taie baghetele în jumătăți și fiecare dintre cele două părți se taie aproape până la capăt în bucăți de 2-3 centimetri. Apoi între tăieturi și pe deasupra ungem cu puțină pastă de usturoi.
Pași 4
Baghetele astfel pregătite se învelesc individual în folie de aluminiu, apoi se dau la cuptor și se coc 1012 min la temperatura de aprox. 180° C.
Pași 5
După ce scoatem baghetele din cuptor, dezvelim folia, le presărăm din abundență cu cașcaval și apoi le mai introducem la cuptor pentru circa 5 min. până când se rumenesc.
Sfaturi în bucătărie
Această baghetă este foarte gustoasă servită cu un pahar de vin în seri văratice călduroase.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Hummus de linte
Un preparat cu specific libanez, ce poate fi servit atât cald, cât și rece, se prepară ușor și rapid, fiind o variantă potrivită pentru prânz sau cină.
Salată fresh cu porumb
Perioada verii este întotdeauna asociată cu legumele fresh ce oferă un bust de energie. Salata cu po...
Salată rapidă cu fasole neagră
Descopera reteta de salată rapidă cu fasole neagră!