Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Ajapsandali cu vinete
Ajapsandali este un fel vegetarian de primăvară preparat în fiecare familie georgiană.
Ușor
5 persoane
75 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
1.5 kg vinete
1/2 cană ulei
500 g roșii
1/2 legătură coriandru
2 ardei grași
3 căpățâni ceapă
2 căței usturoi
2 frunze de dafin
1/2 legătură busuioc
1/2 legătură pătrunjel
Ingrediente pentru 5 persoane
1.5 kg vinete
1/2 cană ulei
500 g roșii
1/2 legătură coriandru
2 ardei grași
3 căpățâni ceapă
2 căței usturoi
2 frunze de dafin
1/2 legătură busuioc
1/2 legătură pătrunjel
Pași 1
Spală vinetele, curăță-le de coajă, apoi taie fiecare vânătă în patru pe lungime, și fiecare parte în două (depinde de mărimea vinetei). Pune bucățile de vinete într-un vas, presară sare deasupra și lasă deoparte jumătate de oră. Stoarce bucățile, fără a le zdrobi.
Pași 2
Prăjește ceapa tăiată mărunt în ulei vegetal sau de măsline într-o tigaie. Când ceapa devine maronie, pune vinetele stoarse în tigaie și fierbe înăbușit.
Pași 3
Pune apoi frunzele de dafin și ardeiul tăiat felii pe lungime. Adaugă verdețurile tocate și usturoiul. Sărează și pipărează după gust.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Fasole verde cu roșii și mărar
Un preparat cald de fasole verde cu usturoi și mult mărar! Foarte ușor de preparat și de savurat. Poate fi consumat ca aperitiv sau fel principal.
Mix de salate cu porumb și măsline
Un preparat perfect pentru o dietă echilibrată pe bază de legume!
Salată de paste tricolore cu ou, porumb ...
Iubitorii de paste vor îndrăgi această rețetă. Gustoasă și ușor de preparat, salata de paste tricolo...