Lecsó - tocană ungurească
Lecsó este o tocană de ardei cu roșii și ceapă, servită de obicei cu carne.
Ușor
3 persoane
45 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 3 persoane
1 kg ardei
600 g roșii
2 cepe medii
Ulei
Sare
Boia de ardei
600 g roșii
2 cepe medii
Ulei
Sare
Boia de ardei
Ingrediente pentru 3 persoane
1 kg ardei
600 g roșii
2 cepe medii
Ulei
Sare
Boia de ardei
600 g roșii
2 cepe medii
Ulei
Sare
Boia de ardei
- Pași 1Se spală ardeii, se curăță de semințe și se taie în rondele, sau în felii. Peste roșii se varsă apă clocotită, se decojesc, și se taie mărunt. Se toacă ceapa.
- Pași 2Se încinge uleiul în tigaie și se călește ceapa, se adaugă ardeii, se pune apă peste legume și se fierbe la aburi 10 minute.
- Pași 3Se adaugă roșiile, se condimentează cu sare și boia de ardei după gust și se gătește la aburi încă 15 minute.
Sfaturi în bucătărie
Există însă, multe variante la acest fel de mâncare, fie cu carne sau fie cu cârnați tăiați în rondele.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Orez cu legume și ou la tigaie
Bucătăria chinezească, inspirație pentru o nouă rețetă de orez cu legume.
Orez cu legume și carne
O rețetă gustoasă, practică și sățioasă, ușor de preparat atât pentru mesele de prânz, cât și pentru cină.
Papricaș
Papricaș este o specialitate tradițională maghiară, ale cărei ingrediente de bază sunt ardeiul și carnea, cu aromă caracteristică de smântână acră.
Descoperă și...