1. >Rețete
  2. >Tartă cu porumb, ciuperci și piept de pui

Tartă cu porumb, ciuperci și piept de pui

O tartă delicioasă și ușor de preparat.
Ușor
4 persoane
70 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 pungă (400 g) Porumb boabe dulce Bonduelle

150 g Ciuperci feliate Bonduelle

300 g făină de grâu

115 g unt

5 ouă de găină întregi

1 linguriță sare alimentară

1 lingură oțet

1 ardei roșu

1 piept de pui

1 legătură pătrunjel/verdeață

1 vârf piper

2 linguri ulei de floarea soarelui

4 linguri apă
Ingrediente pentru 4 persoane
1 pungă (400 g) Porumb boabe dulce Bonduelle

150 g Ciuperci feliate Bonduelle

300 g făină de grâu

115 g unt

5 ouă de găină întregi

1 linguriță sare alimentară

1 lingură oțet

1 ardei roșu

1 piept de pui

1 legătură pătrunjel/verdeață

1 vârf piper

2 linguri ulei de floarea soarelui

4 linguri apă
  1. Pași 1
    Făina, sarea și untul se amestecă, pentru a obține un aluat sfărâmicios. Se bate oul și se amestecă cu oțet și 3 linguri de apă. Se pune amestecul de ou în făină și se frământă foarte bine. Aluatul se adună într-o bilă și se dă la rece pentru o oră.
  2. Pași 2
    Pentru umplutură, se dă carnea prin mașina de tocat, se taie ardeiul cubulețe și ciupercile felii. Ciupercile se pun la călit în 2 linguri de ulei, apoi se adaugă ardeiul, carnea și pătrunjelul tocat mărunt. Se adaugă sare și piper după gust. Se lasă să fiarbă pentru 15 - 20 de minute, până scade apa lăsată de carne. Se adaugă boabele de porumb. Se lasă să se răcească și apoi se adaugă ouăle bătute.
  3. Pași 3
    Se împarte aluatul în două și se întind două foi subțiri. Una se așază într-o tavă rotundă, îmbrăcând și pereții. Se pune umplutura și se acoperă cu cea de-a două foaie de aluat. Cu aluatul rămas (după ce se taie aluatul rămas pe marginile tăvii) se poate orna tarta. Se unge cu gălbenuș amestecat cu o lingură de apă și se dă tarta la cuptor pentru circa 40 de minute.
  4. Pași 4
    Se lasa sa se raceasca si se taie.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Salată de paste tricolore cu ou, porumb ...

    Iubitorii de paste vor îndrăgi această rețetă. Gustoasă și ușor de preparat, salata de paste tricolore poate fi perfectă pentru prânzul de la birou sau pentru o cină pregătită rapid pentru cei dragi.

  • Creveți thailandezi cu orez

    Încearcă rețeta noastră picantă cu creveți și mix thailandez cu orez și vei pătrunde in bucătăria as...

  • Frigărui de creveți cu mix Hawaian

    O combinație inedită de creveți și ananas alături de un mix de legume în stil hawaian care vă va sur...