Pași 1
Pieptul de pui îl tăiem felii, pe care le batem cu ciocanul pentru șnițele și le așezăm una lângă alta pe lungime. Trebuie să ținem cont că este ruladă, deci feliile de pui trebuie să fie și late, pentru a se putea rula. Le condimentăm după gust cu sare și piper sau condiment pentru pui.
Pași 2
Peste pui, pe lungime, așezăm jumătăți de caise. Eu am folosit caise din compot, pe care le-am lăsat înainte la scurs. Rulăm rulada, tot pe lungime și o legăm strâns cu sfoara.
Pași 3
Punem rulada într-o tavă, cu ceapa tăiată rondele, usturoiul sfărâmat ușor cu dosul mâinii, vinul, câteva caise (opțional), frunzele de dafin și puțină nucșoară. Completăm cu puțină apă. Dăm tava la cuptor pentru cca 40 de minute, până este făcut puiul.
Pași 4
Porumbul scurs, îl călim puțin în unt topit. După ce sa răcit ușor rulada, o tăiem felii și o servim cu piure de porumb . Poftă bună!