1. >Rețete
  2. >Ruladă de pui cu caise și piure de porumb

Ruladă de pui cu caise și piure de porumb

Un gust extraordinar și o aromă interesantă.
Ușor
4 persoane
45 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
250 g Porumb dulce boabe Bonduelle

1 piept de pui

150 g caise

1 ceapă roșie

2-3 frunze dafin

2-3 căței usturoi

50 g unt

50 ml. vin

1 linguriță sare

1 linguriță piper

1 linguriță nucșoară
Ingrediente pentru 4 persoane
250 g Porumb dulce boabe Bonduelle

1 piept de pui

150 g caise

1 ceapă roșie

2-3 frunze dafin

2-3 căței usturoi

50 g unt

50 ml. vin

1 linguriță sare

1 linguriță piper

1 linguriță nucșoară
  1. Pași 1
    Pieptul de pui îl tăiem felii, pe care le batem cu ciocanul pentru șnițele și le așezăm una lângă alta pe lungime. Trebuie să ținem cont că este ruladă, deci feliile de pui trebuie să fie și late, pentru a se putea rula. Le condimentăm după gust cu sare și piper sau condiment pentru pui.
  2. Pași 2
    Peste pui, pe lungime, așezăm jumătăți de caise. Eu am folosit caise din compot, pe care le-am lăsat înainte la scurs. Rulăm rulada, tot pe lungime și o legăm strâns cu sfoara.
  3. Pași 3
    Punem rulada într-o tavă, cu ceapa tăiată rondele, usturoiul sfărâmat ușor cu dosul mâinii, vinul, câteva caise (opțional), frunzele de dafin și puțină nucșoară. Completăm cu puțină apă. Dăm tava la cuptor pentru cca 40 de minute, până este făcut puiul.
  4. Pași 4
    Porumbul scurs, îl călim puțin în unt topit. După ce sa răcit ușor rulada, o tăiem felii și o servim cu piure de porumb . Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Orez cu legume și carne

    O rețetă gustoasă, practică și sățioasă, ușor de preparat atât pentru mesele de prânz, cât și pentru cină.

  • Orez cu legume și ou la tigaie

    Bucătăria chinezească, inspirație pentru o nouă rețetă de orez cu legume.

  • Legume mexicane cu orez

    Un preparat vegetarian, numai bun pentru un prânz consistent.