Poffertjes - clătite olandeze
Prăjituri olandeze tradiționale, asemănătoare cu clătitele, dar mult mai dulci și mai mici.
Ușor
5 persoane
15 Minute
Ieftin
Ingrediente
pentru 5 persoane
250 g făină
50 g unt sau margarină
400 ml lapte
10 g drojdie
5 g sare
50 g unt sau margarină
400 ml lapte
10 g drojdie
5 g sare
Ingrediente pentru 5 persoane
250 g făină
50 g unt sau margarină
400 ml lapte
10 g drojdie
5 g sare
50 g unt sau margarină
400 ml lapte
10 g drojdie
5 g sare
- Pași 1Se încălzește laptele.
- Pași 2Se amestecă sarea cu făină și se face în mijloc o adâncitură. Se amestecă o cantitate mică de lapte cald cu drojdie și se pune în adâncitură, împreună cu 2/3 din laptele rămas.
- Pași 3Se amestecă până se obține un aluat cu consistență unitară, netedă și pufoasă. Se adaugă restul de lapte cald, continuând să frământați.
- Pași 4Se acoperă aluatul cu un prosop umed și se lasă la loc cald, de exemplu pe plită, o oră.
- Pași 5Se unge tigaia specială de poffertjes cu unt sau margarină. Se umple fiecare din adânciturile tigăii cu aluat și se prăjește pe ambele părți până prinde o coajă aurie.
Sfaturi în bucătărie
Adevăratele poffertjes se pregătesc într-o tigaie specială, mare, care are câteva adâncituri mici pe fund. De obicei se servesc la amiază, nu la micul dejun. Destul de des acestea sunt servite cu zahăr pudră sau zahăr.
Descoperă și...