Poffertjes - clătite olandeze

Prăjituri olandeze tradiționale, asemănătoare cu clătitele, dar mult mai dulci și mai mici.
Ușor
5 persoane
15 Minute
Ieftin
Ingrediente
pentru 5 persoane
250 g făină

50 g unt sau margarină

400 ml lapte

10 g drojdie

5 g sare
Ingrediente pentru 5 persoane
250 g făină

50 g unt sau margarină

400 ml lapte

10 g drojdie

5 g sare
  1. Pași 1
    Se încălzește laptele.
  2. Pași 2
    Se amestecă sarea cu făină și se face în mijloc o adâncitură. Se amestecă o cantitate mică de lapte cald cu drojdie și se pune în adâncitură, împreună cu 2/3 din laptele rămas.
  3. Pași 3
    Se amestecă până se obține un aluat cu consistență unitară, netedă și pufoasă. Se adaugă restul de lapte cald, continuând să frământați.
  4. Pași 4
    Se acoperă aluatul cu un prosop umed și se lasă la loc cald, de exemplu pe plită, o oră.
  5. Pași 5
    Se unge tigaia specială de poffertjes cu unt sau margarină. Se umple fiecare din adânciturile tigăii cu aluat și se prăjește pe ambele părți până prinde o coajă aurie.
Sfaturi în bucătărie
Adevăratele poffertjes se pregătesc într-o tigaie specială, mare, care are câteva adâncituri mici pe fund. De obicei se servesc la amiază, nu la micul dejun. Destul de des acestea sunt servite cu zahăr pudră sau zahăr.