Pași 1
Stoarcem sucul de la o jumătate de lime și tocăm ceapa și usturoiul mărunt.
Pași 2
Deschidem conserva de porumb chilli, scurgem surplusul de lichid și încălzim conținutul într-o tigaie cu 2 linguri de ulei de măsline.
Pași 3
Cu ajutorul unui blender de mână mixăm gălbenușul cu usturoiul, cu sucul de lime și cu muștarul, până capătă o consistență cremoasă.
Pași 4
Pentru a obține sosul, adăugăm progresiv uleiul de măsline până ce compoziția devine ca o maioneză.
Pași 5
Amestecăm întrun bol porumbul cu ceapa, cu coriandrul tocat și cu jumătate din cantitatea de sos. Condimentăm fileurile de somon cu sare și piper și le punem la grătar sau în tigaie.
Pași 6
Când sunt gata, le putem așeza peste garnitura cu porumb chilli, turnăm sosul rămas deasupra și punem câteva fâșii de ardei iute.
Sfaturi în bucătărie
Garnitura poate să se folosească și pentru preparatele din pui sau curcan. Fileul de somon poate fi înlocuit de ton sau șalău