1. >Rețete
  2. >Somon cu wasabi

Somon cu wasabi

Ai poftă de niște delicatese japoneze în seara asta?
Mediu
4 persoane
60 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 4 persoane
4 fileuri de somon

2 linguri sos de soia

2 lingurițe Wasabi

1 pahar maioneză

2 linguri arpagic proaspăt, tocat

1 linguriță ghimbir măcinat

1 linguriță ulei de susan
Ingrediente pentru 4 persoane
4 fileuri de somon

2 linguri sos de soia

2 lingurițe Wasabi

1 pahar maioneză

2 linguri arpagic proaspăt, tocat

1 linguriță ghimbir măcinat

1 linguriță ulei de susan
  1. Pași 1
    Se pun fileurile la marinată compusă din: uleiul de susan, ghimbirul, sosul de soia, 1 linguriță wasabi.
  2. Pași 2
    Se varsă într-o pungă de plastic tare, apoi se adaugă fileurile. Se închide pungă și se marinează peștele 4-6 min și se întoarce punga frecvent.
  3. Pași 3
    Se scoate peștele iar marinata se păstrează pentru prăjire. Se combină maioneza cu 1 linguriță de wasabi și cu arpagicul.
  4. Pași 4
    La foc mediu se încălzește tigaia, se aranjează peștele cu marinata și se prăjește 35 min.
Sfaturi în bucătărie
Hreanul japonez este mult mai iute decât cel tradițional, prin urmare se recomandă folosirea lui cu prudență. Wasabi este important pentru sushi sau sashimi.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu s...

    Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.

  • Couscous crocant cu șofran și mazăre

    O nouă interpretare a ingredientului oriental, couscous, își poate face apariția și în bucătăria ta....

  • Creveți Teriyaki cu broccoli și conopidă

    Bucătăria asiatică te va surprinde din nou cu o rețetă simplă și gustoasă. Te invităm să încerci mix...