Sauerkraut - varză murată
De peste 700 de ani varza acră rămâne foarte populară în Germania, Polonia, Rusia, Ucraina, Belarus și în alte țări.
Mediu
5 persoane
255 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
3 cani cu varză proaspătă
3 cepe din care una curățată
Câteva boabe de Ienupăr
1 suc de lămâie
1 legătură de verdețuri amestecate
1 ceașcă cu supă de legume
1 căpățână usturoi
Sare
Piper
3 cepe din care una curățată
Câteva boabe de Ienupăr
1 suc de lămâie
1 legătură de verdețuri amestecate
1 ceașcă cu supă de legume
1 căpățână usturoi
Sare
Piper
Ingrediente pentru 5 persoane
3 cani cu varză proaspătă
3 cepe din care una curățată
Câteva boabe de Ienupăr
1 suc de lămâie
1 legătură de verdețuri amestecate
1 ceașcă cu supă de legume
1 căpățână usturoi
Sare
Piper
3 cepe din care una curățată
Câteva boabe de Ienupăr
1 suc de lămâie
1 legătură de verdețuri amestecate
1 ceașcă cu supă de legume
1 căpățână usturoi
Sare
Piper
- Pași 1Se spală și se usucă bine varza
- Pași 2Se fierbe cel puțin 1,5 oră într-o cantitate de apă care să acopere varza
- Pași 3Într-un vas mai greu se rumenește ceapa, fără a folosi grăsime
- Pași 4Apoi se adaugă varza, se amestecă bine cu ceapa, cu boabele de ienupăr, sucul de lămâie și verdeața.
- Pași 5La sfârșit se toarnă supa de legume în varză
- Pași 6Se clătesc bine cățeii de usturoi și se pun fără a fi curățați în partea de mijloc a verzei.
- Pași 7Se acoperă și se fiebe la foc mic circa 1 oră
Sfaturi în bucătărie
Metoda de a acri varza este foarte veche, încă din vremea Greciei antice, a Romei și a Chinei. Totuși, modul în care se prepară azi, atât de popular în Europa, se datorează mongolilor care după ce au cucerit Europa în secolul 13 l-au răspândit în toată Europa centrală și de est.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă
Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.
Caracatiță cu legume mediteranene
Bucătăria mediteraneană este acum mai aproape de tine cu ajutorul amestecului de legume Mediteranean de la Bonduelle.
Cotlet de berbecuț cu legume provensal
Pregătești o cină specială? Amestecul de legume Provencal, este potrivit ca și garnitura pentru un cotlet de berbecuț, delicios și suculent.
Descoperă și...