1. >Rețete
  2. >Salată de porumb dulce cu quinoa și grapefruit

Salată de porumb dulce cu quinoa și grapefruit

Descoperă o rețetă gustoasă!
Ușor
2 persoane
0 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 conservă (340 g) Porumb dulce boabe Bonduelle

100 g de quinoa

1 grapefruit roz

1 ceapă de mărime medie

80 g castravete

80 g ardei gras roșu

60 g varză roșie

1 ardei iute mic (opțional)

1 lingură de mentă proaspătă tocată fin

1 lingură de pătrunjel verde tocat fin

1 linguriță de muștar

1 cățel mic de usturoi

4 linguri de ulei de măsline

Sare și piper
Ingrediente pentru 2 persoane
1 conservă (340 g) Porumb dulce boabe Bonduelle

100 g de quinoa

1 grapefruit roz

1 ceapă de mărime medie

80 g castravete

80 g ardei gras roșu

60 g varză roșie

1 ardei iute mic (opțional)

1 lingură de mentă proaspătă tocată fin

1 lingură de pătrunjel verde tocat fin

1 linguriță de muștar

1 cățel mic de usturoi

4 linguri de ulei de măsline

Sare și piper
  1. Pași 1
    În mod natural, boabele de quinoa sunt acoperite de o substanță numită saponină, care este foarte amară, de aceea quinoa trebuie să fie spălată într-o sită deasă, în multe ape, abia apoi se pune la fiert într-un volum de apă sărată de 3 ori mai mare decât volumul propriu ( la 100 de ml. de quinoa 300 de ml. de apă). Quinoa se fierbe timp de 15-20 de minute, până când boabele devin translucide și se înmoaie.
  2. Pași 2
    Cât timp quinoa fierbe, se toacă în cubulețe mici castravetele, ardeiul gras și cel iute (dacă folosiți) și ceapa. Menta și pătrunjelul se toacă fin, varza roție se toacă, se scurge de zeamă porumbul dulce.
  3. Pași 3
    După ce fierbe, quinoa se limpezește scurt în apă rece.
  4. Pași 4
    Grapefruitul se curăță de coajă cu un cuțit, încât să se îndepărteze totodată și partea albă, operația se face deasupra unui castron în care să se colecteze zeama.
  5. Pași 5
    Cu un cuțit bine ascuțit se scot segmente de grapefruit, încât să se evite pielițele care le separă în mod natural. Se scot jumătate din segmente, restul grapefruitului se stoarce bine de zeamă.
  6. Pași 6
    Se adaugă peste zeama de grapefruit 1 linguriță de muștar, usturoiul zdrobit, uleiul de măsline, sare și piper după gust. Se omogenizează dressingul cu un tel în formă de pară.
  7. Pași 7
    Se amestecă dressingul cu toate celelalte ingrediente, exceptând segmentele de grapefruit și salata este gata de servit.
  8. Pași 8
    Se așează pe farfurii salata și se decorează cu segmentele de grapefruit. Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Salată rapidă cu fasole neagră

    Descopera reteta de salată rapidă cu fasole neagră!

  • Salată rapidă cu quinoa și năut

    Descoperă rețeta de salată rapidă cu quinoa și năut!

  • Rulouri cu ton și porumb

    Descopera reteta de rulouri cu ton și porumb!