1. >Rețete
  2. >Piept de rață cu cușcuș și legume

Piept de rață cu cușcuș și legume

Pentru o seară relaxată în familie.
Dificil
4 persoane
120 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 4 persoane
400 g piept de rață

50 ml. zeamă de lămâie

6 rodii

100 ml. vin alb sec

2 cepe

1 linguriță curcuma

30 g zahăr din trestie

60 ml. ulei de măsline

Salată mixtă pentru decorare

Sare

Piper colorat

300 g salata crocantă

40 g chimen pudră

40 g coriandru pudră

20 g curcuma pudră

3 căței usturoi

1 ceapă

50 ml ulei vegetal

2 roșii

100 g alune italiene

300 g cușcuș

50 g unt

Coriandru

Sare

Piper colorat, proaspăt măcinat
Ingrediente pentru 4 persoane
400 g piept de rață

50 ml. zeamă de lămâie

6 rodii

100 ml. vin alb sec

2 cepe

1 linguriță curcuma

30 g zahăr din trestie

60 ml. ulei de măsline

Salată mixtă pentru decorare

Sare

Piper colorat

300 g salata crocantă

40 g chimen pudră

40 g coriandru pudră

20 g curcuma pudră

3 căței usturoi

1 ceapă

50 ml ulei vegetal

2 roșii

100 g alune italiene

300 g cușcuș

50 g unt

Coriandru

Sare

Piper colorat, proaspăt măcinat
  1. Pași 1
    Se taie rodiile în jumătate și se înlătură semințele. O parte se lasă pentru decorare, restul se trece prin mixer. Se strecoară prin sită, se adaugă zahăr de trestie și zeamă de lămâie.
  2. Pași 2
    Când rața este prăjită se scoate din tigaie și se lasă să se răcească. Excesul de grăsime se varsă din tigaie, după care se adaugă vin. Se gătește până ce se evaporă alcoolul.
  3. Pași 3
    Într-o tigaie se prăjește ușor, în ulei, ceapa tăiată cubulețe, cu usturoi, coriandru pudră, curcuma și alune măcinate.
  4. Pași 4
    Salata crocantă, decongelată în prealabil, se amestecă cu ceapa și condimentele. Amestecul se fierbe puțin, înăbușit. La sfârșit se adaugă roșiile tăiate și se condimentează după gust cu sare, piper și coriandru proaspăt.В Se lasă la răcit.
  5. Pași 5
    Când cușcușul a absorbit toată apa, se adaugă unt și se amestecă delicat cu amestecul de salată Sombrero, ceapă, roșiile și condimente.
Sfaturi în bucătărie
Pe farfurie se pune salata sombrero amestecată cu cușcuș, pieptul de raţă tăiat în felii oblice, apoi se asortează cu salată şi se decorează cu frunze de lăptucă şi coriandru proaspăt. Alături se toarnă sosul.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu s...

    Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.

  • Couscous crocant cu șofran și mazăre

    O nouă interpretare a ingredientului oriental, couscous, își poate face apariția și în bucătăria ta....

  • Creveți Teriyaki cu broccoli și conopidă

    Bucătăria asiatică te va surprinde din nou cu o rețetă simplă și gustoasă. Te invităm să încerci mix...