Lasagna

Paste speciale cu carne tocată și legume la cuptor.
Dificil
4 persoane
120 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
3 cutii roșii

1 cutie concentrat de roșii

1 dovlecel

1 vinete

2 cepe medii

3 căței usturoi

2 ardei

500 g carne tocată

500 g cașcaval

Foi de lasagna

Piper

Sos cu Cașcaval:

2 linguri unt

4 linguri făină

2 pahare lapte

Piper

Condimente:

1 linguriță nucșoară măcinată

1 linguriță busuioc

1 linguriță oregano

Sare

Piper

Praf de ardei

În plus: untură pentru uns tava
Ingrediente pentru 4 persoane
3 cutii roșii

1 cutie concentrat de roșii

1 dovlecel

1 vinete

2 cepe medii

3 căței usturoi

2 ardei

500 g carne tocată

500 g cașcaval

Foi de lasagna

Piper

Sos cu Cașcaval:

2 linguri unt

4 linguri făină

2 pahare lapte

Piper

Condimente:

1 linguriță nucșoară măcinată

1 linguriță busuioc

1 linguriță oregano

Sare

Piper

Praf de ardei

În plus: untură pentru uns tava
  1. Pași 1
    În apă puțin sărată, se fierb foile de lasagna timp de 5 minute, până când se înmoaie puțin. Se scot și se așează separat, pe farfurii, ca să nu se lipească.
  2. Pași 2
    Separat, 1 ceapă se toacă cubulețe, se condimentează cu sare și piper, apoi se pune la prăjit. La sfârșit se adaugă usturoiul zdrobit, se prăjește puțin și apoi totul se adaugă la sos.
  3. Pași 3
    Sosul obținut anterior se adaugă peste carne. Se condimentează după gust și se dă deoparte.
  4. Pași 4
    Se ia o tavă dreptunghiulară cu pereții mai înalți și se unge cu untură sau ulei. Se pune un strat de foi de lasagna, un strat de umplutură de carne, se presară cașcaval și se repetă toate aceste acțiuni până când se termină ingredientele.
  5. Pași 5
    Se dă la cuptor la temperatura de 190C, cca. 30 min.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
  • Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.

  • Sucotaș vegetarian

    Sucotaș vegetarian

    Această rețetă vegetariană de succotash este proaspătă, vibrantă și plină de nutrienți. Multitudinea de legume proaspete vor colora farfuria ta, fiind un preparat perfect pentru un prânz la birou.

  • Caracatiță cu legume mediteranene

    Caracatiță cu legume mediteranene

    Bucătăria mediteraneană este acum mai aproape de tine cu ajutorul amestecului de legume Mediteranean de la Bonduelle.