Gundel palacsinta - clătitele ungurești
Grundel este cea mai populară clătită din Ungaria.
Mediu
3 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 3 persoane
Pentru clătite:
2 ouă
1 pahar făină
1 pahar lapte
1 pahar apă
1 strop sare
Umplutura:
1 pahar nucă pisată
1 pahar stafide
1 pahar coajă de portocală rasă
1/2 pahar zahăr pudră
1/2 pahar smântână dulce
1 pahar rom
Scorțișoară după gust
Sosul de ciocolată:
1/2 pahar frișcă
1 ciocolată neagră
Rom după gust
Zahăr vanilat după gust
2 ouă
1 pahar făină
1 pahar lapte
1 pahar apă
1 strop sare
Umplutura:
1 pahar nucă pisată
1 pahar stafide
1 pahar coajă de portocală rasă
1/2 pahar zahăr pudră
1/2 pahar smântână dulce
1 pahar rom
Scorțișoară după gust
Sosul de ciocolată:
1/2 pahar frișcă
1 ciocolată neagră
Rom după gust
Zahăr vanilat după gust
Ingrediente pentru 3 persoane
Pentru clătite:
2 ouă
1 pahar făină
1 pahar lapte
1 pahar apă
1 strop sare
Umplutura:
1 pahar nucă pisată
1 pahar stafide
1 pahar coajă de portocală rasă
1/2 pahar zahăr pudră
1/2 pahar smântână dulce
1 pahar rom
Scorțișoară după gust
Sosul de ciocolată:
1/2 pahar frișcă
1 ciocolată neagră
Rom după gust
Zahăr vanilat după gust
2 ouă
1 pahar făină
1 pahar lapte
1 pahar apă
1 strop sare
Umplutura:
1 pahar nucă pisată
1 pahar stafide
1 pahar coajă de portocală rasă
1/2 pahar zahăr pudră
1/2 pahar smântână dulce
1 pahar rom
Scorțișoară după gust
Sosul de ciocolată:
1/2 pahar frișcă
1 ciocolată neagră
Rom după gust
Zahăr vanilat după gust
- Pași 1Clătitele: ouăle cu laptele, apa, făina și sare se amestecă într-un castron până ce capătă consistența unei smântâni. Pe tigaia încinsă se varsă aluatul cu o lingură mare și se întinde pe toată suprafața tigăii, după ce se rumenește pe o parte, se întoarce clătita. Clătitele se așează pe o farfurie una peste alta pentru a se menține calde mai mult timp.
- Pași 2Umplutura: încălzim crema, adăugăm toate ingrediente și amestecăm bine. Este preferabil să facem clătitele cu o zi înainte. Se lasă la macerat în rom stafidele și coaja de portocală cu zahăr, aceasta va da o aromă deosebită umpluturii.
- Pași 3Sosul de ciocolată: crema se încălzește pe foc mic adăugând bucățele de ciocolată și zahăr vanilat până se dizolvă totul și se omogenizează. La final se adaugă 2-3 linguri de rom și se amestecă bine.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă
Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.
Caracatiță cu legume mediteranene
Bucătăria mediteraneană este acum mai aproape de tine cu ajutorul amestecului de legume Mediteranean de la Bonduelle.
Cotlet de berbecuț cu legume provensal
Pregătești o cină specială? Amestecul de legume Provencal, este potrivit ca și garnitura pentru un cotlet de berbecuț, delicios și suculent.
Descoperă și...