1. >Rețete
  2. >Cuisses de grenouilles - pulpe de pui de baltă în sos de vin alb

Cuisses de grenouilles - pulpe de pui de baltă în sos de vin alb

Una dintre cele mai populare rețete ale bucătăriei franceze!
Dificil
3 persoane
150 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 3 persoane
30 pulpe de pui de baltă

1 lămâie

300 ml vin alb sec

30 ml bere blondă

20 ml smântână

100 g unt

1 gălbenuș crud

100 g făină albă

2 căței de usturoi

2 șalote (Ceapă franțuzească - Allium ascalonicum)

Pătrunjel verde tocat

Piper

Sare
Ingrediente pentru 3 persoane
30 pulpe de pui de baltă

1 lămâie

300 ml vin alb sec

30 ml bere blondă

20 ml smântână

100 g unt

1 gălbenuș crud

100 g făină albă

2 căței de usturoi

2 șalote (Ceapă franțuzească - Allium ascalonicum)

Pătrunjel verde tocat

Piper

Sare
  1. Pași 1
    Pulpele stropite cu bere se pun în castron, iar după două ore se strecoară. Apoi, acestea se tăvălesc prin făină.
  2. Pași 2
    Șalotele tocate și usturoiul se aruncă pe untul topit și încins, apoi se adaugă treptat și puii de baltă. Se prăjesc aproximativ 10 minute, cu grijă, pentru a nu se arde. Se condimentează după gust, apoi se adaugă vin alb și se fierb înăbușit timp de încă 10 minute.
  3. Pași 3
    Gălbenușurile se bat și se amestecă cu smântâna. Sosul astfel creat se toarnă peste carnea din castron. Apoi se adaugă sucul de lămâie și pătrunjelul.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu s...

    Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.

  • Couscous crocant cu șofran și mazăre

    O nouă interpretare a ingredientului oriental, couscous, își poate face apariția și în bucătăria ta....

  • Creveți Teriyaki cu broccoli și conopidă

    Bucătăria asiatică te va surprinde din nou cu o rețetă simplă și gustoasă. Te invităm să încerci mix...