Creveți în sos de usturoi
O rețetă dedicată iubitorilor de creveți. Descoperă-i savoarea!
Mediu
5 persoane
30 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 5 persoane
2 linguri ulei de măsline
1 kg creveți regali curățați
50 g unt fără sare
2 căței de usturoi tocați mărunt
2 linguri pătrunjel tocat mărunt
Sare
2 lingurițe suc de lămâie
1 baghetă crocantă
1 piper negru proaspăt măcinat
1 kg creveți regali curățați
50 g unt fără sare
2 căței de usturoi tocați mărunt
2 linguri pătrunjel tocat mărunt
Sare
2 lingurițe suc de lămâie
1 baghetă crocantă
1 piper negru proaspăt măcinat
Ingrediente pentru 5 persoane
2 linguri ulei de măsline
1 kg creveți regali curățați
50 g unt fără sare
2 căței de usturoi tocați mărunt
2 linguri pătrunjel tocat mărunt
Sare
2 lingurițe suc de lămâie
1 baghetă crocantă
1 piper negru proaspăt măcinat
1 kg creveți regali curățați
50 g unt fără sare
2 căței de usturoi tocați mărunt
2 linguri pătrunjel tocat mărunt
Sare
2 lingurițe suc de lămâie
1 baghetă crocantă
1 piper negru proaspăt măcinat
- Pași 1Se încinge o cratiță largă, se adaugă uleiul și se prăjesc creveții în tranșe.
- Pași 2Se șterge cratița cu un șervețel de hârtie, se adaugă untul și se încălzește până ce untul începe să facă spumă. Se adaugă usturoiul și pătrunjelul și se gătește 1-2 minute, până ce capătă o culoare brună.
- Pași 3Apoi se adaugă creveții pe cratița fierbinte. Se condimentează după gust cu sare și piper. Se stropește cu suc de lămâie și se scutură cratița pentru a acoperi creveții cu sos.
Descoperă și...