Pași 1
Fileurile se spală, se usucă și se taie cuburi. Se pun într-un vas de sticlă. Se toarnă sucul de lămâie și se lasă la macerat la temperatura camerei timp de două ore și jumătate.
Pași 2
Se încinge uleiul într-un mic vas, se pune usturoiul și se prăjește timp de aproximativ 3 minute. Usturoiul se scoate iar uleiul se lasă să se răcească.
Pași 3
Roșiile opărite se curăță de pielițe, se taie felii, se înlătură semințele (fără a pierde sucul). Ceapa cojită se toacă în bucățele mărunte.
Pași 4
Roșiile se așează întrun bol de sticlă, împreună cu ceapa, coriandrul, oregano, ketchup, chili, măslinele și pasta de ardei. În timpul pregătirii cevicheului se folosesc doar vase de sticlă sau emailate. Nu se folosesc vase metalice. Întregului amestec îi adăugăm acum uleiul și sucul de roșii. Se condimentează după gust cu sare și piper și se amestecă.
Pași 5
Se scoate peștele din marinată și se spală în apă rece de trei ori. Se acoperă cu apă minerală și se mai lasă 3 minute. După ce se scoate din apă se lasă să se scurgă bine și se pune în bolul cu roșii și condimente. Se amestecă, se acoperă și se lasă 3 ore în frigider.
Sfaturi în bucătărie
În fiecare din țările Americii de Sud această mâncare se servește în alt fel. În Peru, ceviche se servește cu felii subțiri de ceapă roșie adăugate în ultima clipă chiar înainte de servire. În caz contrar gustul mâncării este schimbat.