1. >Rețete
  2. >Ceviche - Pește marinat în tomate și suc de lămâie

Ceviche - Pește marinat în tomate și suc de lămâie

O rețetă interesantă și deosebit de gustoasă!
Mediu
3 persoane
255 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 3 persoane
700 g fileu de pește proaspăt: corvina, congrio (țipar de mare), chita, mero , lenguado (sole), pango, huachinango

700 g roșii

80 g măsline verzi tocate

400 ml suc de lămâie proaspăt

Apă minerală

70 ml. ulei de măsline

3 căței usturoi

2 linguri oregano

2 linguri coriandru tocat mărunt

100 g ceapă

100 ml. ketchup

2 linguri chilli serranos marinat

2 linguri pastă de ardei

Piper

Sare

Măsline
Ingrediente pentru 3 persoane
700 g fileu de pește proaspăt: corvina, congrio (țipar de mare), chita, mero , lenguado (sole), pango, huachinango

700 g roșii

80 g măsline verzi tocate

400 ml suc de lămâie proaspăt

Apă minerală

70 ml. ulei de măsline

3 căței usturoi

2 linguri oregano

2 linguri coriandru tocat mărunt

100 g ceapă

100 ml. ketchup

2 linguri chilli serranos marinat

2 linguri pastă de ardei

Piper

Sare

Măsline
  1. Pași 1
    Fileurile se spală, se usucă și se taie cuburi. Se pun într-un vas de sticlă. Se toarnă sucul de lămâie și se lasă la macerat la temperatura camerei timp de două ore și jumătate.
  2. Pași 2
    Se încinge uleiul într-un mic vas, se pune usturoiul și se prăjește timp de aproximativ 3 minute. Usturoiul se scoate iar uleiul se lasă să se răcească.
  3. Pași 3
    Roșiile opărite se curăță de pielițe, se taie felii, se înlătură semințele (fără a pierde sucul). Ceapa cojită se toacă în bucățele mărunte.
  4. Pași 4
    Roșiile se așează întrun bol de sticlă, împreună cu ceapa, coriandrul, oregano, ketchup, chili, măslinele și pasta de ardei. În timpul pregătirii cevicheului se folosesc doar vase de sticlă sau emailate. Nu se folosesc vase metalice. Întregului amestec îi adăugăm acum uleiul și sucul de roșii. Se condimentează după gust cu sare și piper și se amestecă.
  5. Pași 5
    Se scoate peștele din marinată și se spală în apă rece de trei ori. Se acoperă cu apă minerală și se mai lasă 3 minute. După ce se scoate din apă se lasă să se scurgă bine și se pune în bolul cu roșii și condimente. Se amestecă, se acoperă și se lasă 3 ore în frigider.
Sfaturi în bucătărie
În fiecare din țările Americii de Sud această mâncare se servește în alt fel. În Peru, ceviche se servește cu felii subțiri de ceapă roșie adăugate în ultima clipă chiar înainte de servire. În caz contrar gustul mâncării este schimbat.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu s...

    Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.

  • Couscous crocant cu șofran și mazăre

    O nouă interpretare a ingredientului oriental, couscous, își poate face apariția și în bucătăria ta....

  • Creveți Teriyaki cu broccoli și conopidă

    Bucătăria asiatică te va surprinde din nou cu o rețetă simplă și gustoasă. Te invităm să încerci mix...