Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Alfajores - prăjitură cu caramel
Alfajores - biscuiți foarte populari în Argentina.
Mediu
2 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
100 g unt
150 g zahăr
1 ou
2 gălbenușuri
200 g făină de grâu
2 linguri de coniac
1 linguriță cu vanilie
300 g amidon de cartofi
1/2 linguriță praf de copt
1/2 coji de lămâie
Caramel
Nucă de cocos
Ingrediente pentru 2 persoane
100 g unt
150 g zahăr
1 ou
2 gălbenușuri
200 g făină de grâu
2 linguri de coniac
1 linguriță cu vanilie
300 g amidon de cartofi
1/2 linguriță praf de copt
1/2 coji de lămâie
Caramel
Nucă de cocos
Pași 1
Mai întâi se prepară aluatul. Se topesc împreună untul și zahărul, adăugând oul, gălbenușurile, vanilia, praful de copt, amidonul, cojile de lămâie și se amestecă totul împreună cu făina până se obține un aluat omogen.
Pași 2
Din aluat se formează plăcinte cu grosimea de 2,5-3 cm și circumferința de 5 cm. Se pun pe hârtie de copt și se coc aproximativ 20 de minute la temperatura de 150°C.
Pași 3
Când plăcintele se răcesc, se unge una cu caramel, iar alta se presează delicat de sus.
Pași 4
Se presară cu nucă de cocos.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu s...
Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.
Couscous crocant cu șofran și mazăre
O nouă interpretare a ingredientului oriental, couscous, își poate face apariția și în bucătăria ta....
Creveți Teriyaki cu broccoli și conopidă
Bucătăria asiatică te va surprinde din nou cu o rețetă simplă și gustoasă. Te invităm să încerci mix...