Alfajores - prăjitură cu caramel

Alfajores - biscuiți foarte populari în Argentina.
Mediu
2 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
100 g unt

150 g zahăr

1 ou

2 gălbenușuri

200 g făină de grâu

2 linguri de coniac

1 linguriță cu vanilie

300 g amidon de cartofi

1/2 linguriță praf de copt

1/2 coji de lămâie

Caramel

Nucă de cocos
Ingrediente pentru 2 persoane
100 g unt

150 g zahăr

1 ou

2 gălbenușuri

200 g făină de grâu

2 linguri de coniac

1 linguriță cu vanilie

300 g amidon de cartofi

1/2 linguriță praf de copt

1/2 coji de lămâie

Caramel

Nucă de cocos
  1. Pași 1
    Mai întâi se prepară aluatul. Se topesc împreună untul și zahărul, adăugând oul, gălbenușurile, vanilia, praful de copt, amidonul, cojile de lămâie și se amestecă totul împreună cu făina până se obține un aluat omogen.
  2. Pași 2
    Din aluat se formează plăcinte cu grosimea de 2,5-3 cm și circumferința de 5 cm. Se pun pe hârtie de copt și se coc aproximativ 20 de minute la temperatura de 150°C.
  3. Pași 3
    Când plăcintele se răcesc, se unge una cu caramel, iar alta se presează delicat de sus.
  4. Pași 4
    Se presară cu nucă de cocos.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
  • Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.

  • Caracatiță cu legume mediteranene

    Caracatiță cu legume mediteranene

    Bucătăria mediteraneană este acum mai aproape de tine cu ajutorul amestecului de legume Mediteranean de la Bonduelle.

  • Cotlet de berbecuț cu legume provensal

    Cotlet de berbecuț cu legume provensal

    Pregătești o cină specială? Amestecul de legume Provencal, este potrivit ca și garnitura pentru un cotlet de berbecuț, delicios și suculent.