Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Vinete prăjite cu ceapă și roșii în stil arăbesc
Vinetele prăjite reprezintă o specialitate populară din bucătăria arabă. Descoperă alături de Bonduelle cum se prepară vinetele prăjite cu ceapă și roșii în stil arăbesc.
Mediu
4 persoane
90 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
4 vinete de mărime potrivită
8 roșii
2 cepe mari
2 căței usturoi
2 linguri oțet
2 linguri pătrunjel tocat mărunt
Ulei pentru prăjit
Sare
Ingrediente pentru 4 persoane
4 vinete de mărime potrivită
8 roșii
2 cepe mari
2 căței usturoi
2 linguri oțet
2 linguri pătrunjel tocat mărunt
Ulei pentru prăjit
Sare
Pași 1
Pentru început, decojim vinetele în dungi. Tăiem capetele și decojim vinetele treptat, în lung, lăsând la 3 cm distanță dungi neatinse de coajă. Este important să ținem minte că modul de decojire este cheia succesului în această rețetă, acesta făcând diferența față de salata de vinete tradițională!
Pași 2
După decojire, vinetele se taie în felii groase, de aproximativ de 1 cm. Se sărează, se acoperă și se așteaptă să se scurgă o parte din zeamă aproximativ 10 ore, apoi se tamponează ușor cu șervețele de hârtie, până sunt uscate.
Pași 3
Tăiem roșiile în formă de rondele.
Pași 4
În continuare, prăjim vinetele întro tigaie cu 4 cm de ulei, porție cu porție. După ce le prăjim, eliminăm excesul de ulei cu o hârtie absorbantă.
Pași 5
Vărsăm uleiul obținut după prăjire dar vom păstra cam aproximativ 4 linguri. Le vom folosi pentru prăjirea cepei.
Pași 6
Rroșiile se prăjesc și ele ușor și se le așezăm pe o farfurie.
Pași 7
Turnăm oțetul întrun ibric și îl lăsăm pe foc până la fierbere. După aceasta, îl luăm de pe foc șil lăsăm să se răcească.
Pași 8
Așezăm vinetele, ceapa şi roşiile pe un platou întins. Ungem legumele cu usturoi tocat mărunt (sau zdrobit) și adăugăm sarea și oțetul. Vom decora compoziția cu pătrunjel tocat. Vinetele prăjite cu ceapă și roșii în stil arăbesc sunt gata. Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu s...
Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.
Couscous crocant cu șofran și mazăre
O nouă interpretare a ingredientului oriental, couscous, își poate face apariția și în bucătăria ta....
Creveți Teriyaki cu broccoli și conopidă
Bucătăria asiatică te va surprinde din nou cu o rețetă simplă și gustoasă. Te invităm să încerci mix...