Ratatouille - tocăniță de legume

Ratatouille își are originile în Nisa (Franța) și este o tocăniță din vinete, ardei, roșii, dovlecel.
Ușor
4 persoane
60 Minute
Ieftin
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 kg roșii coapte

2 ardei de diferite culori

1 vânătă mare

1 lingură sare

1/2 pahar ulei de măsline

1 dovlecel galben

Foi de dafin

1 dovlecel verde

2 cepe mari

3 căței de usturoi

100 ml. vin roșu sec

3 frunze de chimen proaspăt

5 linguri pătrunjel verde tocat

5 linguri busuioc proaspăt tocat

Piper măcinat

Zeamă de lămâie
Ingrediente pentru 4 persoane
1 kg roșii coapte

2 ardei de diferite culori

1 vânătă mare

1 lingură sare

1/2 pahar ulei de măsline

1 dovlecel galben

Foi de dafin

1 dovlecel verde

2 cepe mari

3 căței de usturoi

100 ml. vin roșu sec

3 frunze de chimen proaspăt

5 linguri pătrunjel verde tocat

5 linguri busuioc proaspăt tocat

Piper măcinat

Zeamă de lămâie
  1. Pași 1
    Spală vinetele, curăță-le de coajă și taie-le în cuburi mari. Presară sare peste cuburi și lasă-le pe o sită, timp de 25 min, pentru a se scurge.
  2. Pași 2
    În acest timp, curăță roșiile de pieliță, taie-le în sferturi și scoate-le semințele.
  3. Pași 3
    Cepele, ardeii și dovlecelul verde se taie separat, în formă de cubulețe. De preferat ar fi aceeași mărime ca vinetele, dar îți poți folosi imaginația.
  4. Pași 4
    Întro tigaie pune uleiul, la foc mediu. Adaugă dovlecelul și căleștel 46 minute, până când se rumenește. Strecoarăl și punel întro oală curată. În tigaie, pune 2 linguri de ulei de măsline proaspăt și prăjește ardeiul 5 minute. Apoi, îl pui și pe acesta deoparte.
  5. Pași 5
    Prăjește cuburile de vinetele în 34 linguri de ulei fierbinte. Atenție să nu se ardă. După 68 min, când vinetele capătă o culoare puțin maronie și se înmoaie, punele în oala, alături de restul de legume.
  6. Pași 6
    Întro tigaie, pune 3 linguri de ulei de măsline și călește ceapa împreună cu usturoiul zdrobit, până când devine sticloasă. Adaugă vinul și așteaptă până când se evaporă. Peste, pune roșiile, chimenul și 2 linguri de pătrunjel verde. Se fierb la foc mic timp de 812 minute.
  7. Pași 7
    Apoi, adaugă toate legumele și fierbele la foc mic aproximativ 12 minute. Când legumele devin moi, iale de pe foc și amestecă încet, adăugând pătrunjelul verde și 4 din cele 5 linguri de busuioc proaspăt.
  8. Pași 8
    Condimentează totul cu sare și piper după gust, adaugă zeama de lămâie și busuiocul rămas.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
  • Sucotaș vegetarian

    Sucotaș vegetarian

    Această rețetă vegetariană de succotash este proaspătă, vibrantă și plină de nutrienți. Multitudinea de legume proaspete vor colora farfuria ta, fiind un preparat perfect pentru un prânz la birou.

  • Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.

  • Lipie naan cu brânză și fasole roșie

    Lipie naan cu brânză și fasole roșie