KÖTTBULLAR - perișoare suedeze cu carne tocată

Bucătăria suedeză nu este foarte rafinată, însă majoritatea felurilor se pregătesc ușor acasă și sunt foarte sănătoase. Prepararea Ottbullar nu necesită mult timp și permite diversificarea meniului zilnic.
Mediu
4 persoane
40 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 4 persoane
Chifteluțe:

500 g carne tocată amestecată

1/2 pahar pesmet

1 ou

1/2 pahar smântână

1 ceapă

4 linguri unt

Pătrunjel

Sare

Piper

Ulei

Sosul:

1 ceapă

1 lingură unt

200 g vin alb

600 g supă de vită

2 lingurițe muștar

3 linguri pastă de tomate

Afine sau sirop de afine
Ingrediente pentru 4 persoane
Chifteluțe:

500 g carne tocată amestecată

1/2 pahar pesmet

1 ou

1/2 pahar smântână

1 ceapă

4 linguri unt

Pătrunjel

Sare

Piper

Ulei

Sosul:

1 ceapă

1 lingură unt

200 g vin alb

600 g supă de vită

2 lingurițe muștar

3 linguri pastă de tomate

Afine sau sirop de afine
  1. Pași 1
    Într-un vas se amestecă smântâna cu pesmetul și se lasă 5 minute. Ceapa se prăjește în unt. La pesmet se adaugă carnea tocată, oul, condimentele și ceapa prăjită, se amestecă și se bagă la frigider pentru câteva ore.
  2. Pași 2
    Se formează mici chifteluțe (de mărimea unei nuci), care trebuie lăsate apoi timp de 30 min. Cu restul de unt se unge tava, pe care apoi sunt așezate chifteluțele. Se coace în cuptor la temperatură de 90-100ВєC aproximativ 5-10 minute.
  3. Pași 3
    Prepararea sosului: pe unt se întinde ceapa tăiată în felii, se adaugă vin și se gătește.
  4. Pași 4
    Se adaugă supa și se gătește fără capac 10 minute amestecând continuu.
  5. Pași 5
    Se adaugă muștarul și pasta de tomate, apoi se condimentează.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
  • Pui cu fasole și porumb în sos mexican

    O idee de rețetă mexicană pentru iubitorii dish-urilor picante. Amestecul de legume Mexicana de la Bonduelle repezintă o bază ideală pentru multe dish-uri cu specific mexican.

  • Burger Texas în pită

  • Cotlet de berbecuț cu legume provensal

    Pregătești o cină specială? Amestecul de legume Provencal, este potrivit ca și garnitura pentru un cotlet de berbecuț, delicios și suculent.