KÖTTBULLAR - perișoare suedeze cu carne tocată
Bucătăria suedeză nu este foarte rafinată, însă majoritatea felurilor se pregătesc ușor acasă și sunt foarte sănătoase. Prepararea Ottbullar nu necesită mult timp și permite diversificarea meniului zilnic.
Mediu
4 persoane
40 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 4 persoane
Chifteluțe:
500 g carne tocată amestecată
1/2 pahar pesmet
1 ou
1/2 pahar smântână
1 ceapă
4 linguri unt
Pătrunjel
Sare
Piper
Ulei
Sosul:
1 ceapă
1 lingură unt
200 g vin alb
600 g supă de vită
2 lingurițe muștar
3 linguri pastă de tomate
Afine sau sirop de afine
500 g carne tocată amestecată
1/2 pahar pesmet
1 ou
1/2 pahar smântână
1 ceapă
4 linguri unt
Pătrunjel
Sare
Piper
Ulei
Sosul:
1 ceapă
1 lingură unt
200 g vin alb
600 g supă de vită
2 lingurițe muștar
3 linguri pastă de tomate
Afine sau sirop de afine
Ingrediente pentru 4 persoane
Chifteluțe:
500 g carne tocată amestecată
1/2 pahar pesmet
1 ou
1/2 pahar smântână
1 ceapă
4 linguri unt
Pătrunjel
Sare
Piper
Ulei
Sosul:
1 ceapă
1 lingură unt
200 g vin alb
600 g supă de vită
2 lingurițe muștar
3 linguri pastă de tomate
Afine sau sirop de afine
500 g carne tocată amestecată
1/2 pahar pesmet
1 ou
1/2 pahar smântână
1 ceapă
4 linguri unt
Pătrunjel
Sare
Piper
Ulei
Sosul:
1 ceapă
1 lingură unt
200 g vin alb
600 g supă de vită
2 lingurițe muștar
3 linguri pastă de tomate
Afine sau sirop de afine
- Pași 1Într-un vas se amestecă smântâna cu pesmetul și se lasă 5 minute. Ceapa se prăjește în unt. La pesmet se adaugă carnea tocată, oul, condimentele și ceapa prăjită, se amestecă și se bagă la frigider pentru câteva ore.
- Pași 2Se formează mici chifteluțe (de mărimea unei nuci), care trebuie lăsate apoi timp de 30 min. Cu restul de unt se unge tava, pe care apoi sunt așezate chifteluțele. Se coace în cuptor la temperatură de 90-100ВєC aproximativ 5-10 minute.
- Pași 3Prepararea sosului: pe unt se întinde ceapa tăiată în felii, se adaugă vin și se gătește.
- Pași 4Se adaugă supa și se gătește fără capac 10 minute amestecând continuu.
- Pași 5Se adaugă muștarul și pasta de tomate, apoi se condimentează.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
Pui cu fasole și porumb în sos mexican
O idee de rețetă mexicană pentru iubitorii dish-urilor picante. Amestecul de legume Mexicana de la Bonduelle repezintă o bază ideală pentru multe dish-uri cu specific mexican.
Burger Texas în pită
Cotlet de berbecuț cu legume provensal
Pregătești o cină specială? Amestecul de legume Provencal, este potrivit ca și garnitura pentru un cotlet de berbecuț, delicios și suculent.
Descoperă și...