Gazpacho - supă rece

Există multe variante ale acestei faimoase supe, dar rețeta tradițională provine din Andaluzia.
Ușor
5 persoane
150 Minute
Ieftin
Ingrediente
pentru 5 persoane
1.25 kg roșii coapte

1 castravete

1 ceapă

1 ardei gras verde

2 căței usturoi

200 g miez de pâine

4 linguri ulei

2 linguri oțet din vin

1 l apă fiartă și răcită

Cuburi de gheață

Piper

Sare
Ingrediente pentru 5 persoane
1.25 kg roșii coapte

1 castravete

1 ceapă

1 ardei gras verde

2 căței usturoi

200 g miez de pâine

4 linguri ulei

2 linguri oțet din vin

1 l apă fiartă și răcită

Cuburi de gheață

Piper

Sare
  1. Pași 1
    Legumele se spală bine, roșiile se decojesc, iar dupa ce au fost opărite se taie în cubulețe și se înlătură semințele. Castravetele se curăță, se scot semințele și se taie în cubulețe de aproximativ 1cm.
  2. Pași 2
    Ceapa curățată se toacă mărunt. Usturoiul se strivește. Ardeiul gras se curăță de semințe și se taie mărunt.
  3. Pași 3
    Jumătate din legume se amestecă cu oțet, ulei, miez de pâine și apă rece. Apoi se acoperă bine și se lasă 2 ore în frigider. Legumele rămase se transferă în boluri separate și se pun în frigider.
  4. Pași 4
    Poftă bună!
Sfaturi în bucătărie
Gazpacho, servit în mod tradițional, este o supă servită într-un bol de lemn și consumată cu linguri de lemn. În zilele călduroase este de neprețuit.
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
  • Sucotaș vegetarian

    Această rețetă vegetariană de succotash este proaspătă, vibrantă și plină de nutrienți. Multitudinea de legume proaspete vor colora farfuria ta, fiind un preparat perfect pentru un prânz la birou.

  • Salată cu fasole în trei culori

    Cine a zis că o salată nu poate fi bogată în proteine. Bonduelle te inspiră și de această dată și își oferă o rețetă de salată bogată în fibre și proteine.

  • Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu sfeclă

    Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.