Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Ekmek - pâinea turcească
O pâine bună pentru grătare sau gyros.
Mediu
4 persoane
240 Minute
Scump
Ingrediente
pentru 4 persoane
4 vinete de mărime potrivită
4 cepe de mărime potrivită
4 căței usturoi
6 roșii coapte, fără piele, de mărime potrivită
100 ml ulei de măsline
5 lingurițe pătrunjel verde tocat
3 lingurițe zahăr
5 lingurițe suc de lămâie proaspăt
Sare
Piper
Ingrediente pentru 4 persoane
4 vinete de mărime potrivită
4 cepe de mărime potrivită
4 căței usturoi
6 roșii coapte, fără piele, de mărime potrivită
100 ml ulei de măsline
5 lingurițe pătrunjel verde tocat
3 lingurițe zahăr
5 lingurițe suc de lămâie proaspăt
Sare
Piper
Pași 1
Într-o oală mare cu apă clocotită se opăresc vinetele timp de 7-8 minute, după care se strecoară și se răcesc.
Pași 2
Se călește ceapa în uleiul de măsline, se adaugă usturoiul tocat, roșiile decojite și tăiate în cubulețe.
Pași 3
Se înăbușe timp de 10 minute, iar la sfârșit se adaugă pătrunjelul tocat.
Pași 4
Vinetele se taie în jumătăți și se scoate din ele un pic de miez. Miezul se toacă, se amestecă cu legumele, se condimentează după gust cu suc de lămâie și mirodenii.
Pași 5
În jumătățile de vânătă se pune umplutura, se stropește cu restul de ulei și se pune la cuptor.
Pași 6
Se coace 45 de minute la 180 C
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Pastramă de berbecuț și cartofi noi cu s...
Venim în ajutorul tău cu o nouă rețetă ce te poate inspira în pregătirea mesei festive de Paște. Sfecla roșie reprezintă de această dată o idee perfectă ce acompaniază carnea de berbecuț.
Couscous crocant cu șofran și mazăre
O nouă interpretare a ingredientului oriental, couscous, își poate face apariția și în bucătăria ta....
Creveți Teriyaki cu broccoli și conopidă
Bucătăria asiatică te va surprinde din nou cu o rețetă simplă și gustoasă. Te invităm să încerci mix...