1. >Rețete
  2. >Crumble cu legume şi porumb

Crumble cu legume şi porumb

Descoperă o rețetă delicioasă!
Mediu
4 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 conservă (170 g) Porumb dulce boabe Bonduelle

1 conservă (200 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

100 g ardei roșu, tăiat cubulețe

50 g ardei galben, tăiat cubulețe

2 morcovi, tăiați cubulețe

3 căței de usturoi, tăiați felii

1 fir de praz, tăiat rondele subțiri

1 ceapă roșie, tocată

Pentru blat:

200 g făină

50 g fulgi de ovăz

100 g unt

50 g brânză rasă

Câteva rămurele de cimbru

Piper, sare după gust

Pentru sosul bechamel:

50 g unt

2 linguri cu făină

400 ml. lapte

50 g brânză rasă

Pentru sosul bechamel:

50 g unt

2 linguri cu făină

400 ml. lapte

50 g brânză rasă

Sare, piper după gust
Ingrediente pentru 4 persoane
1 conservă (170 g) Porumb dulce boabe Bonduelle

1 conservă (200 g) Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

100 g ardei roșu, tăiat cubulețe

50 g ardei galben, tăiat cubulețe

2 morcovi, tăiați cubulețe

3 căței de usturoi, tăiați felii

1 fir de praz, tăiat rondele subțiri

1 ceapă roșie, tocată

Pentru blat:

200 g făină

50 g fulgi de ovăz

100 g unt

50 g brânză rasă

Câteva rămurele de cimbru

Piper, sare după gust

Pentru sosul bechamel:

50 g unt

2 linguri cu făină

400 ml. lapte

50 g brânză rasă

Pentru sosul bechamel:

50 g unt

2 linguri cu făină

400 ml. lapte

50 g brânză rasă

Sare, piper după gust
  1. Pași 1
    Toate legumele se curăță și se toacă.
  2. Pași 2
    Se face blatul: fulgii de ovăz și frunzele de cimbru se pun ]ntr-un blender și se mărunesc. Se amestecă cu făina. Se adaugă untul tăiat în bucățele mici. Se amestecă cu degetele, până când coca arată ca firimiturile. Se adaugă sare, piper și brânză rasă. Se amestecă și se lasă la rece.
  3. Pași 3
    Se face sosul bechamel: untul se topește într-o tigaie antiaderentă. Se adaugă făina și se amestecă bine, până când făina se colorează ușor. Se toarnă laptele rece, câte puțin, și se amestecă încontinuu ca să nu se formeze cocoloașe. La final se adaugă sare, piper și brânză rasă.
  4. Pași 4
    Se pun toate legumele în sosul bechamel. Se amestecă bine și se lasă să fiarbă la foc mic pentru 5 7 minute, amestecând din când în când.
  5. Pași 5
    Sosul cu legume se pune în șase forme mici termorezistente, sau întro cratiță încăpătoare. Deasupra se presară firimiturile de blat.
  6. Pași 6
    Acest crumble cu legume se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade C, pentru 30 40 minute, până se aurește frumos.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Salată mexicană cu mușchi de porc

    O salată sănătoasă este însoțită și de o cantitate considerabilă de proteină. Mixul mexican de legume din această salată, insoțit de carnea de porc dar și de brânza feta, va transforma salata clasică de vară, într-una delicioasă, consistentă și cu un necesar de aport proteic.

  • Tacos cu porumb și fasole roșie

    Foi de tacos proaspete, alături de un mix texan de porumb și fasole roșie, pun bazele unui preparat ...

  • Couscous crocant cu șofran și mazăre

    O nouă interpretare a ingredientului oriental, couscous, își poate face apariția și în bucătăria ta....