Blintzes - clătitele evreiești cu umplutură

Blin de brânză este o mâncare tradițională, servită în special în timpul sărbătorilor, când se mănâncă numai lactate.
Mediu
4 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
Aluat pentru clătite:

3 ouă

1 pahar apă

0.5 pahar lapte

1 pahar zahăr (pentru clătite cu umplutură dulce)

1 vârf de cuțit sare

1.5 lingură ulei

1.5 făină

400 g brânză de vacă (pentru umplutura cu branză)

3 gălbenușuri

2 linguri zahăr

1/2 linguriță zahăr vanilat

0.5 pahar stafide (pentru umplutura cu stafide)

500 g ciuperci proaspete (pălării), de ex. mânătărci (pentru umplutura cu ciuperci)

1.5 ceapă tocată

1 pahar apă

4 linguri făină

4 linguri margarină

Sare

Piper
Ingrediente pentru 4 persoane
Aluat pentru clătite:

3 ouă

1 pahar apă

0.5 pahar lapte

1 pahar zahăr (pentru clătite cu umplutură dulce)

1 vârf de cuțit sare

1.5 lingură ulei

1.5 făină

400 g brânză de vacă (pentru umplutura cu branză)

3 gălbenușuri

2 linguri zahăr

1/2 linguriță zahăr vanilat

0.5 pahar stafide (pentru umplutura cu stafide)

500 g ciuperci proaspete (pălării), de ex. mânătărci (pentru umplutura cu ciuperci)

1.5 ceapă tocată

1 pahar apă

4 linguri făină

4 linguri margarină

Sare

Piper
  1. Pași 1
    Aluatul: Într-un vas mare se toarnă apa și laptele. Se sparg ouăle și se amestecă bine. Se adaugă zahărul (în caz de umplutură dulce), sarea și uleiul și se amestecă bine. Treptat se adaugă făina și se amestecă până când obținem o masă omogenă cu consistența de smântână. Se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. În tigaie se toarnă atât aluat cât să acopere toată suprafața. Clătitele se întorc atunci când prima parte capătă o culoare aurie/maro.
  2. Pași 2
    Umplutura de brânză: Toate ingredientele, în afară de stafide, se amestecă în mixer până obținem o pastă omogenă. Se scot pastele, se adaugă stafidele, totul se amestecă. Se umple fiecare clătită cu 4 linguri din această compoziție.
  3. Pași 3
    Umplutura de ciuperci: Se topește margarina într-o tigaie. Se prăjește ceapa până când capătă un aspect sticlos. Ciupercile se taie julienne și se înabușă cu ceapa. Se adaugă făina și se amestecă până când devine o masă omogenă. Treptat se adaugă apa, sarea și piperul. Se înabușă până când compoziția devine mai tare
Lasă-te surprins
Ușor
Mediu
Greu
< 15 Minute
15 - 45 Minute
45 > 45 minute
  • Pui cu fasole și porumb în sos mexican

    Pui cu fasole și porumb în sos mexican

    O idee de rețetă mexicană pentru iubitorii dish-urilor picante. Amestecul de legume Mexicana de la Bonduelle repezintă o bază ideală pentru multe dish-uri cu specific mexican.

  • Caracatiță cu legume mediteranene

    Caracatiță cu legume mediteranene

    Bucătăria mediteraneană este acum mai aproape de tine cu ajutorul amestecului de legume Mediteranean de la Bonduelle.

  • Cotlet de berbecuț cu legume provensal

    Cotlet de berbecuț cu legume provensal

    Pregătești o cină specială? Amestecul de legume Provencal, este potrivit ca și garnitura pentru un cotlet de berbecuț, delicios și suculent.