Trebuie să acceptați cookie-urile Youtube pentru a vedea acest videoclip
Blintzes - clătitele evreiești cu umplutură
Blin de brânză este o mâncare tradițională, servită în special în timpul sărbătorilor, când se mănâncă numai lactate.
Mediu
4 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
Aluat pentru clătite:
3 ouă
1 pahar apă
0.5 pahar lapte
1 pahar zahăr (pentru clătite cu umplutură dulce)
1 vârf de cuțit sare
1.5 lingură ulei
1.5 făină
400 g brânză de vacă (pentru umplutura cu branză)
3 gălbenușuri
2 linguri zahăr
1/2 linguriță zahăr vanilat
0.5 pahar stafide (pentru umplutura cu stafide)
500 g ciuperci proaspete (pălării), de ex. mânătărci (pentru umplutura cu ciuperci)
1.5 ceapă tocată
1 pahar apă
4 linguri făină
4 linguri margarină
Sare
Piper
Ingrediente pentru 4 persoane
Aluat pentru clătite:
3 ouă
1 pahar apă
0.5 pahar lapte
1 pahar zahăr (pentru clătite cu umplutură dulce)
1 vârf de cuțit sare
1.5 lingură ulei
1.5 făină
400 g brânză de vacă (pentru umplutura cu branză)
3 gălbenușuri
2 linguri zahăr
1/2 linguriță zahăr vanilat
0.5 pahar stafide (pentru umplutura cu stafide)
500 g ciuperci proaspete (pălării), de ex. mânătărci (pentru umplutura cu ciuperci)
1.5 ceapă tocată
1 pahar apă
4 linguri făină
4 linguri margarină
Sare
Piper
Pași 1
Aluatul: Într-un vas mare se toarnă apa și laptele. Se sparg ouăle și se amestecă bine. Se adaugă zahărul (în caz de umplutură dulce), sarea și uleiul și se amestecă bine. Treptat se adaugă făina și se amestecă până când obținem o masă omogenă cu consistența de smântână. Se prăjesc într-o tigaie cu ulei încins. În tigaie se toarnă atât aluat cât să acopere toată suprafața. Clătitele se întorc atunci când prima parte capătă o culoare aurie/maro.
Pași 2
Umplutura de brânză: Toate ingredientele, în afară de stafide, se amestecă în mixer până obținem o pastă omogenă. Se scot pastele, se adaugă stafidele, totul se amestecă. Se umple fiecare clătită cu 4 linguri din această compoziție.
Pași 3
Umplutura de ciuperci: Se topește margarina într-o tigaie. Se prăjește ceapa până când capătă un aspect sticlos. Ciupercile se taie julienne și se înabușă cu ceapa. Se adaugă făina și se amestecă până când devine o masă omogenă. Treptat se adaugă apa, sarea și piperul. Se înabușă până când compoziția devine mai tare
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă▶
Pui cu fasole și porumb în sos mexican
O idee de rețetă mexicană pentru iubitorii dish-urilor picante. Amestecul de legume Mexicana de la Bonduelle repezintă o bază ideală pentru multe dish-uri cu specific mexican.
Couscous crocant cu șofran și mazăre
O nouă interpretare a ingredientului oriental, couscous, își poate face apariția și în bucătăria ta....
Creveți Teriyaki cu broccoli și conopidă
Bucătăria asiatică te va surprinde din nou cu o rețetă simplă și gustoasă. Te invităm să încerci mix...