Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Zacuscă cu fasole

O rețetă pregătită de Jamila!

Pași de preparare

  • Mărunțim ceapa, morcovul și ardeiul copt într-un robot de bucătărie sau le tocăm foarte mărunt la cuțit.

  • Într-o cratiță suficient de mare punem uleiul la încălzit, adăugăm ceapa și morcovul mărunțite, condimentăm cu sare și piper și le gătim pentru aprox. 20 de minute.

  • Adăugăm apoi ardeiul copt (kapia sau gogoșar), sucul de roșii, câteva foi de dafin, puțină boia dulce și fierbem zacusca pentru 30 de minute, amestecând foarte des. Adăugăm apoi fasolea roșie Bonduelle, scursă de lichid. Mai fierbem zacusca pentru încă 30 de minute, amestecând des.

  • Când uleiul a ieșit la suprafață, zacusca este gata. Lăsăm să se răcorească pentru 5 minute, scoatem frunzele de dafin și punem zacusca în borcane sterilizate.

  • Opțional, putem să mai fierbem borcanele timp de 30 de minute la bain-marie. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Zacuscă cu fasole
4 persoane 30-45 min Provocator
INGREDIENTE
  • 4 conserve (1600 g) Fasole albă boabe Bonduelle
  • 2 kg ardei copți
  • 1 kg morcovi
  • 1 kg ceapă
  • 1,5 l suc de roșii
  • 500 ml ulei
  • Câteva foi de dafin
  • Boia dulce
  • Piper
  • Sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Mărunțim ceapa, morcovul și ardeiul copt într-un robot de bucătărie sau le tocăm foarte mărunt la cuțit.

  • Pasul 2

    Într-o cratiță suficient de mare punem uleiul la încălzit, adăugăm ceapa și morcovul mărunțite, condimentăm cu sare și piper și le gătim pentru aprox. 20 de minute.

  • Pasul 3

    Adăugăm apoi ardeiul copt (kapia sau gogoșar), sucul de roșii, câteva foi de dafin, puțină boia dulce și fierbem zacusca pentru 30 de minute, amestecând foarte des. Adăugăm apoi fasolea roșie Bonduelle, scursă de lichid. Mai fierbem zacusca pentru încă 30 de minute, amestecând des.

  • Pasul 4

    Când uleiul a ieșit la suprafață, zacusca este gata. Lăsăm să se răcorească pentru 5 minute, scoatem frunzele de dafin și punem zacusca în borcane sterilizate.

  • Pasul 5

    Opțional, putem să mai fierbem borcanele timp de 30 de minute la bain-marie. Poftă bună!