1. >Rețete
  2. >Zacuscă cu fasole

Zacuscă cu fasole

O rețetă pregătită de Jamila!
Dificil
4 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
4 conserve (1600 g) Fasole roșie boabe Bonduelle

2 kg ardei copți

1 kg morcovi

1 kg ceapă

1,5 l suc de roșii

500 ml ulei

Câteva foi de dafin

Boia dulce

Piper

Sare
Ingrediente pentru 4 persoane
4 conserve (1600 g) Fasole roșie boabe Bonduelle

2 kg ardei copți

1 kg morcovi

1 kg ceapă

1,5 l suc de roșii

500 ml ulei

Câteva foi de dafin

Boia dulce

Piper

Sare
  1. Pași 1
    Mărunțim ceapa, morcovul și ardeiul copt într-un robot de bucătărie sau le tocăm foarte mărunt la cuțit.
  2. Pași 2
    Într-o cratiță suficient de mare punem uleiul la încălzit, adăugăm ceapa și morcovul mărunțite, condimentăm cu sare și piper și le gătim pentru aprox. 20 de minute.
  3. Pași 3
    Adăugăm apoi ardeiul copt (kapia sau gogoșar), sucul de roșii, câteva foi de dafin, puțină boia dulce și fierbem zacusca pentru 30 de minute, amestecând foarte des. Adăugăm apoi fasolea roșie Bonduelle, scursă de lichid. Mai fierbem zacusca pentru încă 30 de minute, amestecând des.
  4. Pași 4
    Când uleiul a ieșit la suprafață, zacusca este gata. Lăsăm să se răcorească pentru 5 minute, scoatem frunzele de dafin și punem zacusca în borcane sterilizate.
  5. Pași 5
    Opțional, putem să mai fierbem borcanele timp de 30 de minute la bainmarie. Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Tacos cu porumb și fasole roșie

    Foi de tacos proaspete, alături de un mix texan de porumb și fasole roșie, pun bazele unui preparat delicios pentru o seară mexicană alături de cei dragi.

  • Orez în stil spaniol cu chorizo și pui

    Bucătăria mexicană, plină de culoare și savoare, vine acum și în casa ta prin intermediul mixului Sp...

  • Chiftele de fasole

    O masă vegetariană!