Pași de preparare
-
Mărunțim ceapa, morcovul și ardeiul copt într-un robot de bucătărie sau le tocăm foarte mărunt la cuțit.
-
Într-o cratiță suficient de mare punem uleiul la încălzit, adăugăm ceapa și morcovul mărunțite, condimentăm cu sare și piper și le gătim pentru aprox. 20 de minute.
-
Adăugăm apoi ardeiul copt (kapia sau gogoșar), sucul de roșii, câteva foi de dafin, puțină boia dulce și fierbem zacusca pentru 30 de minute, amestecând foarte des. Adăugăm apoi fasolea roșie Bonduelle, scursă de lichid. Mai fierbem zacusca pentru încă 30 de minute, amestecând des.
-
Când uleiul a ieșit la suprafață, zacusca este gata. Lăsăm să se răcorească pentru 5 minute, scoatem frunzele de dafin și punem zacusca în borcane sterilizate.
-
Opțional, putem să mai fierbem borcanele timp de 30 de minute la bain-marie. Poftă bună!