Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Vită la cuptor cu ciuperci

Friptură de vițel la cuptor cu ciuperci. Diana Gabriela Ciocîrlan

Pași de preparare

  • Se taie carnea, se condimentează și se ține la marinat în sare, piper, boia, usturoi , vin, ulei de măsline și ceapa roșie, timp de 2 ore.
  • Se bagă carnea de vițel la cuptor timp de 90 de minute. Între timp, se face sosul de ciuperci.
  • O ceapă se taie julien și se călește în puțin ulei de măsline, după care se adaugă ciupercile, se stinge cu oțetul balsamic și se lasă până când compoziția devine omogenă.
  • Când vita este gata, se așează pe farfurie alături de sosul de ciuperci. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Vită la cuptor cu ciuperci
6 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle
  • 1 kg carne de vițel
  • 2 cepe roșii
  • 100 ml. oțet balsamic
  • Pătrunjel
  • Sare
  • 200 ml. vin
  • 4 căței usturoi
  • Ulei de măsline
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se taie carnea, se condimentează și se ține la marinat în sare, piper, boia, usturoi , vin, ulei de măsline și ceapa roșie, timp de 2 ore.

  • Pasul 2

    Se bagă carnea de vițel la cuptor timp de 90 de minute. Între timp, se face sosul de ciuperci.

  • Pasul 3

    O ceapă se taie julien și se călește în puțin ulei de măsline, după care se adaugă ciupercile, se stinge cu oțetul balsamic și se lasă până când compoziția devine omogenă.

  • Pasul 4

    Când vita este gata, se așează pe farfurie alături de sosul de ciuperci. Poftă bună!