Pași de preparare
-
Ciupercile se pun într-o sită, le trecem pe sub un jet de apă. Ceapa și ardeiul, curățate, se taie cubulețe și le punem la călit cu o lingură de ulei. Adăugăm ciupercile feliate, puțină sare, lăsându-le câteva minute la foc mic. Adăugăm 1 căpățână usturoi, pătrunjelul tocat și piper după gust.
-
Într-o oală punem 1 litru de apă, o lingură sare și se dau un clocot. Adăugăm mălai grișat, amestecând continuu, până se îngroașă. Când este gata, se ia de pe foc și punem într-un castron, să se răcească.
-
Mămăliga răcită se taie pe orizontală și o punem într-o tigaie grill câteva minute pentru a se rumeni.
-
Așezăm o parte din mămăligă (o felie) pe un platou, punem compoziția obținută, iar o felie de mămăligă (eu am pus 3 ) și continuăm până formăm un turn. Deasupra punem ciuperci în mijloc, iar pe laterale cipsurile din parmezan.
-
Preparare chipsuri parmezan: Pe o hârtie de copt am pus cu o linguriță parmezan ras. l-am dat la cuptorul cu microunde timp de 1 minut, la 360 de grade. Lăsăm să se răcească, după care putem desface de pe hârtie.
-
Se poate face și un sos de usturoi. Poftă bună!