Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Turnulețe de mămăligă cu ciuperci și chips de parmezan

Un gust extraordinar și o aromă interesantă. Stoica Adina

Pași de preparare

  • Ciupercile se pun într-o sită, le trecem pe sub un jet de apă. Ceapa și ardeiul, curățate, se taie cubulețe și le punem la călit cu o lingură de ulei. Adăugăm ciupercile feliate, puțină sare, lăsându-le câteva minute la foc mic. Adăugăm 1 căpățână usturoi, pătrunjelul tocat și piper după gust.
  • Într-o oală punem 1 litru de apă, o lingură sare și se dau un clocot. Adăugăm mălai grișat, amestecând continuu, până se îngroașă. Când este gata, se ia de pe foc și punem într-un castron, să se răcească.
  • Mămăliga răcită se taie pe orizontală și o punem într-o tigaie grill câteva minute pentru a se rumeni.
  • Așezăm o parte din mămăligă (o felie) pe un platou, punem compoziția obținută, iar o felie de mămăligă (eu am pus 3 ) și continuăm până formăm un turn. Deasupra punem ciuperci în mijloc, iar pe laterale cipsurile din parmezan.
  • Preparare chipsuri parmezan: Pe o hârtie de copt am pus cu o linguriță parmezan ras. l-am dat la cuptorul cu microunde timp de 1 minut, la 360 de grade. Lăsăm să se răcească, după care putem desface de pe hârtie.
  • Se poate face și un sos de usturoi. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Turnulețe de mămăligă cu ciuperci și chips de parmezan
2 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • 2 buc. ceapă de mărime medie
  • 1 buc. ardei gras
  • 2 căpățâni de usturoi
  • Pătrunjel verde
  • Mălai grișat
  • Ulei
  • Parmezan ras
  • Sare
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Ciupercile se pun într-o sită, le trecem pe sub un jet de apă. Ceapa și ardeiul, curățate, se taie cubulețe și le punem la călit cu o lingură de ulei. Adăugăm ciupercile feliate, puțină sare, lăsându-le câteva minute la foc mic. Adăugăm 1 căpățână usturoi, pătrunjelul tocat și piper după gust.

  • Pasul 2

    Într-o oală punem 1 litru de apă, o lingură sare și se dau un clocot. Adăugăm mălai grișat, amestecând continuu, până se îngroașă. Când este gata, se ia de pe foc și punem într-un castron, să se răcească.

  • Pasul 3

    Mămăliga răcită se taie pe orizontală și o punem într-o tigaie grill câteva minute pentru a se rumeni.

  • Pasul 4

    Așezăm o parte din mămăligă (o felie) pe un platou, punem compoziția obținută, iar o felie de mămăligă (eu am pus 3 ) și continuăm până formăm un turn. Deasupra punem ciuperci în mijloc, iar pe laterale cipsurile din parmezan.

  • Pasul 5

    Preparare chipsuri parmezan: Pe o hârtie de copt am pus cu o linguriță parmezan ras. l-am dat la cuptorul cu microunde timp de 1 minut, la 360 de grade. Lăsăm să se răcească, după care putem desface de pe hârtie.

  • Pasul 6

    Se poate face și un sos de usturoi. Poftă bună!