Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Tort marmorat

Un dulce ca fel principal. Alina Macarie

Pași de preparare

  • Punem năutul la înmuiat cu o seară înainte de a pregăti acest tort. A doua zi îl punem la fiert într-o oală, unde adăugăm și o roșie, un cățel de usturoi și cimbru. Cu ajutorul mixerului vertical, facem piure fasolea roșie și adăugăm oul și o lingură de smântână, sare, piper și amestecăm până se omogenizează compoziția. La fel procedăm și cu mazărea și cu năutul, după ce a fiert.
  • Într-o formă tapetată cu hârtie de copt sau cu unt și făină, punem compoziția de fasole roșie, deasupra punem compoziția de năut, urmată de compoziția de mazăre. Cu ajutorul unui bețișor, amestecăm puțin compozițiile.
  • Presărăm fisticul tocat.
  • Băgăm tortul la cuptorul încălzit la 190 de grade Celsius, pentru 25 de minute sau până când scobitoarea iese curată.
  • Punem morcovii într-o tavă și îi lăsăm vreo 10 minute. Servim tortul alături de morcovi.

Rețete care te-ar putea interesa

Tort marmorat
6 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 75 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 150 g Fasole roşie boabe Bonduelle
  • 200 g Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
  • 150 g năut
  • 3 ouă
  • 3 linguri de smântână
  • 1 roșie
  • 1 cățel de usturoi
  • Sare
  • Piper
  • Fistic
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Punem năutul la înmuiat cu o seară înainte de a pregăti acest tort. A doua zi îl punem la fiert într-o oală, unde adăugăm și o roșie, un cățel de usturoi și cimbru. Cu ajutorul mixerului vertical, facem piure fasolea roșie și adăugăm oul și o lingură de smântână, sare, piper și amestecăm până se omogenizează compoziția. La fel procedăm și cu mazărea și cu năutul, după ce a fiert.

  • Pasul 2

    Într-o formă tapetată cu hârtie de copt sau cu unt și făină, punem compoziția de fasole roșie, deasupra punem compoziția de năut, urmată de compoziția de mazăre. Cu ajutorul unui bețișor, amestecăm puțin compozițiile.

  • Pasul 3

    Presărăm fisticul tocat.

  • Pasul 4

    Băgăm tortul la cuptorul încălzit la 190 de grade Celsius, pentru 25 de minute sau până când scobitoarea iese curată.

  • Pasul 5

    Punem morcovii într-o tavă și îi lăsăm vreo 10 minute. Servim tortul alături de morcovi.