Pași de preparare
-
Pentru început preparăm sosul și punem laptele la încălzit. Într-o tigaie, punem cele cinci linguri de unt și îl topim. Adăugăm făina și, amestecând frecvent, o gătim timp de câteva minute. Încet, turnăm și laptele peste făină și unt, amestecând în timp ce îl turnăm. Aducem la fierbere și îl lăsăm pentru un minut. Reducem flacăra și adăugăm sare, piper și nucșoară. Îl lăsăm pe foc până când devine suficient de gros cât să stea pe dosul unei linguri. Adăugăm 60 g de brânză și amestecăm până când se topește.
-
Cu o furculiță tocăm ușor broccoli. Într-o tigaie, punem lingura de unt și adăugăm cățelul de usturoi mărunțit. Îl călim ușor și adăugăm broccoli. Gătim câteva minute, după care adăugăm și spanacul, sarea și amestecăm. Adăugăm 150 ml din sosul de lapte compoziției de spanac și broccoli și amestecăm.
-
Tapetăm cu hârtie de copt o formă de tort rotundă, de 18 cm. Punem o clătită, iar deasupra punem din compoziția de broccoli și spanac. Punem o altă clătită și din nou punem broccoli și spanac. Repetăm procedura până când terminăm clătitele, având grijă ca ultimul strat să fie cel de clătită. Punem peste tortul format 250 ml de sos de lapte, presărăm brânza și băgăm la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius, pentru 20-25 minute sau până când devine ușor aurie.
-
Îl scoatem de la cuptor, îl acoperim cu un prosop de bucătărie pentru cinci minute. Când e gata de servire, îl tăiem în 6 porții.