Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Tort aperitiv în trei culori

Un tort sărat care se poate prepara când avem musafiri. Alexandra Ichim

Pași de preparare

  • Preparăm cele trei blaturi, deodată. După cum se observă, diferă doar ingredientul care va da culoare aluatului. Brânza de vaci, împreună cu cea de oaie, o dăm pe robot, împreună cu boiaua de ardei, untul, ceapa tăiată fin și sarea.

  • Prima dată separăm cele trei albușuri de gălbenușuri și le batem spumă, după ce am adăugat puțină sare. Gălbenușurile le frecăm bine cu uleiul, smântâna, făina cernută, praful de copt. Despărțim aluatul în trei părți și în fiecare bol adăugăm separat ingredientul ce îi va da culoarea. În unul punem porumbul tocat, în altul mazărea și fasolea păstăi, iar în ultimul, morcovii sfărâmați. Amestecăm apoi cu albușurile bătute spumă. Coacem fiecare blat separat, în formă de tort unsă cu unt și presărată cu făină. După ce s-au copt blaturile, le lăsăm să se răcească.

  • Trecem la asamblarea tortului. Așezăm pe platoul de servire blatul portocaliu, apoi cel verde, peste care punem o parte din cremă, așezăm apoi blatul cu porumb și o parte din cremă. Pe margini ungem cu crema rămasă. Trecem la ornarea lui, după bunul plac.

Rețete care te-ar putea interesa

Tort aperitiv în trei culori
8 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (170 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
  • 1 conservă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
  • 150 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 150 g Fasole verde păstăi rotunde, tăiate Bonduelle
  • 10 linguri făină
  • 500 g brânză de vaci
  • 100 g brânză de oaie
  • 100 g unt
  • 10 g boia de ardei
  • 1 ceapă
  • 3 ouă
  • 6 linguri ulei
  • 3 linguri smântână
  • 10 g sare alimentară
  • 1 plic praf de copt
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Preparăm cele trei blaturi, deodată. După cum se observă, diferă doar ingredientul care va da culoare aluatului. Brânza de vaci, împreună cu cea de oaie, o dăm pe robot, împreună cu boiaua de ardei, untul, ceapa tăiată fin și sarea.

  • Pasul 2

    Prima dată separăm cele trei albușuri de gălbenușuri și le batem spumă, după ce am adăugat puțină sare. Gălbenușurile le frecăm bine cu uleiul, smântâna, făina cernută, praful de copt. Despărțim aluatul în trei părți și în fiecare bol adăugăm separat ingredientul ce îi va da culoarea. În unul punem porumbul tocat, în altul mazărea și fasolea păstăi, iar în ultimul, morcovii sfărâmați. Amestecăm apoi cu albușurile bătute spumă. Coacem fiecare blat separat, în formă de tort unsă cu unt și presărată cu făină. După ce s-au copt blaturile, le lăsăm să se răcească.

  • Pasul 3

    Trecem la asamblarea tortului. Așezăm pe platoul de servire blatul portocaliu, apoi cel verde, peste care punem o parte din cremă, așezăm apoi blatul cu porumb și o parte din cremă. Pe margini ungem cu crema rămasă. Trecem la ornarea lui, după bunul plac.