1. >Rețete
  2. >Tort aperitiv în trei culori

Tort aperitiv în trei culori

Un tort sărat care se poate prepara când avem musafiri.
Ușor
5 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
1 conservă (170 g) Porumb dulce boabe Bonduelle

1 conservă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle

150 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

150 g Fasole verde păstăi rotunde, tăiate Bonduelle

10 linguri făină

500 g brânză de vaci

100 g brânză de oaie

100 g unt

10 g boia de ardei

1 ceapă

3 ouă

6 linguri ulei

3 linguri smântână

10 g sare alimentară

1 plic praf de copt
Ingrediente pentru 5 persoane
1 conservă (170 g) Porumb dulce boabe Bonduelle

1 conservă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle

150 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle

150 g Fasole verde păstăi rotunde, tăiate Bonduelle

10 linguri făină

500 g brânză de vaci

100 g brânză de oaie

100 g unt

10 g boia de ardei

1 ceapă

3 ouă

6 linguri ulei

3 linguri smântână

10 g sare alimentară

1 plic praf de copt
  1. Pași 1
    Preparăm cele trei blaturi, deodată. După cum se observă, diferă doar ingredientul care va da culoare aluatului. Brânza de vaci, împreună cu cea de oaie, o dăm pe robot, împreună cu boiaua de ardei, untul, ceapa tăiată fin și sarea.
  2. Pași 2
    Prima dată separăm cele trei albușuri de gălbenușuri și le batem spumă, după ce am adăugat puțină sare. Gălbenușurile le frecăm bine cu uleiul, smântâna, făina cernută, praful de copt. Despărțim aluatul în trei părți și în fiecare bol adăugăm separat ingredientul ce îi va da culoarea. În unul punem porumbul tocat, în altul mazărea și fasolea păstăi, iar în ultimul, morcovii sfărâmați. Amestecăm apoi cu albușurile bătute spumă. Coacem fiecare blat separat, în formă de tort unsă cu unt și presărată cu făină. După ce s-au copt blaturile, le lăsăm să se răcească.
  3. Pași 3
    Trecem la asamblarea tortului. Așezăm pe platoul de servire blatul portocaliu, apoi cel verde, peste care punem o parte din cremă, așezăm apoi blatul cu porumb și o parte din cremă. Pe margini ungem cu crema rămasă. Trecem la ornarea lui, după bunul plac.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Rulouri cu ton și porumb

    Descopera reteta de rulouri cu ton și porumb!

  • Salată de paste tricolore cu ou, porumb ...

    Iubitorii de paste vor îndrăgi această rețetă. Gustoasă și ușor de preparat, salata de paste tricolo...

  • Salată asiatică cu orez

    Specifică bucătăriei chinezești, salata cu orez va reprezenta o inovație în cartea ta de rețete. Un ...