Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Tochitură dobrogeană

Un preparat simplu și delicios pentru întreaga familie. Camelia Spridon

Pași de preparare

  • Mai întâi punem roșiile cherry pe o hârtie de copt. Le dăm cu puțină sare, le stropim cu puțin ulei de măsline și le lăsăm 10 minute în cuptorul încălzit la 180 grade.
  • Punem uleiul la încins, adăugăm ceapa tocată și ciupercile. Când apa lăsată de ciuperci a scăzut, adăugăm carnea tăiată cubulețe și cabanosul tăiat bucăți mici. Călim puțin, adăugăm roșiile cherry și pasta de tomate desfăcută în apă.
  • Lăsăm să dea în clocot, adăugăm sare, piper după gust și cimbru. Spre final, adăugăm usturoiul tocat mărunt, ceașca de vin și fulgii de chili. După câteva clocote, oprim focul.
  • Servim cu mămăliguță din mălai Arpis, cu un ou ochi și cu brânză de oaie rasă.

Rețete care te-ar putea interesa

Tochitură dobrogeană
2 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1/2 borcan (140 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • 2 cârnăciori cabanos
  • 1 pulpă de pui afumată
  • 1 ceapă
  • 3 căței usturoi
  • 2 linguri paste de tomate
  • 1 cană apă
  • 1/2 ceașcă vin alb
  • Sare
  • Piper
  • 1 vârf linguriță fulgi de chili
  • 3 linguri ulei
  • 8 roșii cherry
  • 1 linguriță cimbru
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Mai întâi punem roșiile cherry pe o hârtie de copt. Le dăm cu puțină sare, le stropim cu puțin ulei de măsline și le lăsăm 10 minute în cuptorul încălzit la 180 grade.

  • Pasul 2

    Punem uleiul la încins, adăugăm ceapa tocată și ciupercile. Când apa lăsată de ciuperci a scăzut, adăugăm carnea tăiată cubulețe și cabanosul tăiat bucăți mici. Călim puțin, adăugăm roșiile cherry și pasta de tomate desfăcută în apă.

  • Pasul 3

    Lăsăm să dea în clocot, adăugăm sare, piper după gust și cimbru. Spre final, adăugăm usturoiul tocat mărunt, ceașca de vin și fulgii de chili. După câteva clocote, oprim focul.

  • Pasul 4

    Servim cu mămăliguță din mălai Arpis, cu un ou ochi și cu brânză de oaie rasă.