Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Tocaniță de ciuperci cu smântână și mămăligă

O rețetă delicioasă și ușor de preparat. Stoica Adriana

Pași de preparare

  • Ceapa se taie cubulețe și o punem într-o tigaie cu untul.
  • Ciupercile se feliază și le punem peste ceapa.
  • Adăugăm 100 ml apă, lăsăm să fiarbă câteva minute, punem câteva fire de pătrunjel tocate, sare și piper, după gustul nostru.
  • Maghiranul se adaugă și se mai lasă să dea un clocot, într-un timp dizolvăm făina în smântână și se pune peste ciuperci.
  • Usturoiul pisat se adaugă când este tocănita aproape gata. Pregătim mămăliga, punem pe un platou, presăm pătrunjelul tocat și se poate servi.
  • Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Tocaniță de ciuperci cu smântână și mămăligă
2 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle
  • 3 linguri smântână
  • 5-6 fire pătrunjel
  • Sare
  • 50 g unt
  • 1 lingură făină
  • 3-4 căței usturoi
  • 1 ceapă
  • Măghiran
  • 200 g mălai pentru mămăligă
  • Piper
  • Kaizer
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Ceapa se taie cubulețe și o punem într-o tigaie cu untul.

  • Pasul 2

    Ciupercile se feliază și le punem peste ceapa.

  • Pasul 3

    Adăugăm 100 ml apă, lăsăm să fiarbă câteva minute, punem câteva fire de pătrunjel tocate, sare și piper, după gustul nostru.

  • Pasul 4

    Maghiranul se adaugă și se mai lasă să dea un clocot, într-un timp dizolvăm făina în smântână și se pune peste ciuperci.

  • Pasul 5

    Usturoiul pisat se adaugă când este tocănita aproape gata. Pregătim mămăliga, punem pe un platou, presăm pătrunjelul tocat și se poate servi.

  • Pasul 6

    Poftă bună!