1. >Rețete
  2. >Tocăniță de ciuperci cu mămăligă

Tocăniță de ciuperci cu mămăligă

O rețetă delicioasă pentru întreaga familie.
Ușor
4 persoane
15 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle

2 cepe

2 morcovi

1 păstârnac

1 căpățână de usturoi

Rozmarin

Sare

100 ml. de ulei

2 linguri de bulion

Mălai

4 frunze de dafin

1 legătură de pătrunjel
Ingrediente pentru 4 persoane
1 borcan (280 g) Ciuperci întregi Bonduelle

2 cepe

2 morcovi

1 păstârnac

1 căpățână de usturoi

Rozmarin

Sare

100 ml. de ulei

2 linguri de bulion

Mălai

4 frunze de dafin

1 legătură de pătrunjel
  1. Pași 1
    Ciupercile se lasă la scurs, într-o sită. Curățăm ceapa, păstârnacul și morcovii, apoi le tocam, iar uleiul îl punem într-un tuci (sau cratiță). Se adăugă legumele tocate, frunzele de dafin și se lasă la foc mic. Ciupercile se toacă felii și se pun peste legume. Se adaugă sare, piper după gust, o linguriță rozmarin și apă cât cuprinde.
  2. Pași 2
    Se lasă să fiarbă la foc mediu, spre final adăugăm bulionul, usturoiul și pătrunjelul tocat. Se dă în clocot 2-3 minute.
  3. Pași 3
    Între timp se face mămăliga. Tot într-un tuci se pun 3 litri apă, sare după gust și se dă la foc. Se lasă să înceapă să fiarbă, iar când dă în clocot, punem mălai până începe să se îngroașă. Cu ajutorul unui făcăleț, se amestecă într-o singură parte și lăsăm sa fiarbă, la foc mic, până se îngroașă. Când este gata, se pune pe o farfurie, folosind forme, sau în castron.
  4. Pași 4
    Așezăm lângă tocăniță, pe deasupra râșnim chilli /ardei sau ce dorește fiecare. Poftă bună!
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Salată asiatică cu orez

    Specifică bucătăriei chinezești, salata cu orez va reprezenta o inovație în cartea ta de rețete. Un prânz sățios va fi asigurat de gustul fresh al acestei rețete.

  • Fusili cu ciuperci și spanac

    Un preparat de origine italiană foarte aromat și care se pregătește ușor.

  • Rigatoni cu fasole albă

    O rețetă foarte hrănitoare și potrivită în anotimpul rece.