Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Terină de legume cu șuncă

O rețetă interesantă care combină gustul legumelor fierte cu cel acrișor al mărului și cu dulceața boabelor de porumb. Irina Calistru

Pași de preparare

  • Legumele se fierb în apă cu sare. Ouăle se fierb 5-7 minute, apoi se pun în apă rece. După ce s-au răcit, se curăță cu grijă și se dau deoparte. Merele se curăță, se taie cuburi și se stoarce zeama de lămâie peste ele. Șunca se taie și ea în cubulețe mici.
  • Smântâna se amestecă cu maioneza, se sărează și se piperează, după gust. Gelatina se topește în 100 ml zeama în care au fiert legumele (trebuie să fie călduță, nu fierbinte). Se lasă câteva minute apoi se încorporează în amestecul de smântână cu maioneza.
  • Se amestecă toate ingredientele: legumele fierte, șunca, boabele de porumb, merele și smântâna cu maioneza și se potrivește de gust, dacă mai trebuie sare sau piper. Tapetăm o tavă de chec cu folie alimentară.
  • Turnăm jumătate din compoziție, așezăm ouăle de prepeliță în linie, unul în continuarea celuilalt și acoperim cu restul de compoziție. Nivelăm și acoperim cu folie alimentară, apoi dăm la frigider pentru cel putin 5-6 ore, înainte de a fi tăiată și servită.

Rețete care te-ar putea interesa

Terină de legume cu șuncă
12 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 300 g Amestec de legume Rio Mix GOLD Bonduelle
  • 4 linguri Porumb dulce boabe Bonduelle
  • 220 g șuncă de pui
  • 2 mere
  • 1 lămâie
  • 120 g maioneză
  • 250 g smântână
  • 30 g gelatină
  • 10 ouă de prepeliță
  • 1 vârf sare
  • 1 vârf piper alb
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Legumele se fierb în apă cu sare. Ouăle se fierb 5-7 minute, apoi se pun în apă rece. După ce s-au răcit, se curăță cu grijă și se dau deoparte. Merele se curăță, se taie cuburi și se stoarce zeama de lămâie peste ele. Șunca se taie și ea în cubulețe mici.

  • Pasul 2

    Smântâna se amestecă cu maioneza, se sărează și se piperează, după gust. Gelatina se topește în 100 ml zeama în care au fiert legumele (trebuie să fie călduță, nu fierbinte). Se lasă câteva minute apoi se încorporează în amestecul de smântână cu maioneza.

  • Pasul 3

    Se amestecă toate ingredientele: legumele fierte, șunca, boabele de porumb, merele și smântâna cu maioneza și se potrivește de gust, dacă mai trebuie sare sau piper. Tapetăm o tavă de chec cu folie alimentară.

  • Pasul 4

    Turnăm jumătate din compoziție, așezăm ouăle de prepeliță în linie, unul în continuarea celuilalt și acoperim cu restul de compoziție. Nivelăm și acoperim cu folie alimentară, apoi dăm la frigider pentru cel putin 5-6 ore, înainte de a fi tăiată și servită.