Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Terină de legume

Multe legume hrănitoare și bune la cuptor. Liana Toma

Pași de preparare

  • Pui la fiert morcovii, cartofii și mazărea cu ceapa și usturoiul (curățate și spălate), în trei oale diferite. După ce au fiert, îi scurgi și îi mixezi separat.
  • Obținem trei pireuri și adăugăm în fiecare câte 50 g unt, 50 ml lapte călduț, 2 gălbenușuri, 2 linguri de făină, câte o 1/2 de linguriță de praf de copt, sare și piper după gust.
  • Bați câte două albușuri și le adaugi în câte un pireu. Sau poți să le bați pe toate șase odată, apoi să le repartizezi în mod egal în cele trei boluri cu piure. În piureul cu morcovi și în cel cu mazăre, adaugă câte 50 g cartofi fierți.
  • Într-o tavă de cozonac, unsă și tapetată cu făină, întinde uniform prima data, la bază, piureul de mazăre, apoi piureul de morcovi și la final piureul de cartofi. Dă terina la cuptor pentru aproape o oră, la 160 de grade. La jumătatea timpului, acoperă tava cu folie de aluminiu, ca să se coacă în interior. Servește cu orice fel de friptură vrei. Eu am avut cotlet de porc cu usturoi.

Rețete care te-ar putea interesa

Terină de legume
12 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 300 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 300 g morcovi
  • 400 g cartofi
  • 6 ouă
  • 1 plic praf de copt
  • 150 g int
  • 6 linguri făină
  • 150 ml. lapte
  • 1 ceapă
  • 2 căței usturoi
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pui la fiert morcovii, cartofii și mazărea cu ceapa și usturoiul (curățate și spălate), în trei oale diferite. După ce au fiert, îi scurgi și îi mixezi separat.

  • Pasul 2

    Obținem trei pireuri și adăugăm în fiecare câte 50 g unt, 50 ml lapte călduț, 2 gălbenușuri, 2 linguri de făină, câte o 1/2 de linguriță de praf de copt, sare și piper după gust.

  • Pasul 3

    Bați câte două albușuri și le adaugi în câte un pireu. Sau poți să le bați pe toate șase odată, apoi să le repartizezi în mod egal în cele trei boluri cu piure. În piureul cu morcovi și în cel cu mazăre, adaugă câte 50 g cartofi fierți.

  • Pasul 4

    Într-o tavă de cozonac, unsă și tapetată cu făină, întinde uniform prima data, la bază, piureul de mazăre, apoi piureul de morcovi și la final piureul de cartofi. Dă terina la cuptor pentru aproape o oră, la 160 de grade. La jumătatea timpului, acoperă tava cu folie de aluminiu, ca să se coacă în interior. Servește cu orice fel de friptură vrei. Eu am avut cotlet de porc cu usturoi.