Pași de preparare
-
Într-un vas mare cu apă și sare am opărit pe rând câte 1 minut frunzele de praz, desfăcute cu grijă pentru a nu le rupe. Le-am scos pe un șervet de bumbac și le-am lăsat să se scurgă de apă.
-
Am tocat carnea de pui împreună cu ceapa. Am tăiat mărunt șunca. Am amestecat carnea de pui cu spanacul opărit 5 minute și scurs bine, cu șunca, verdeața, ouăle bătute și 2 linguri de ulei, punând sare și piper după gust.
-
Am uns o formă de chec cu unt, am așezat una lângă alta frunzele de praz, fără a le tăia (atârnă peste marginea tăvii). Am turnat umplutura peste frunze, am nivelat și am acoperit-o cu frunzele de praz.
-
Apoi am stropit cu puțin ulei și am pus tava în cuptorul încins la bain-marie, 40 de minute. Am tăiat-o rece și am servit-o ca aperitiv.