Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Terină în "degrade"

O rețetă pentru momente speciale cu familia. Florentina Petcu

Pași de preparare

  • Într-un vas mare cu apă și sare am opărit pe rând câte 1 minut frunzele de praz, desfăcute cu grijă pentru a nu le rupe. Le-am scos pe un șervet de bumbac și le-am lăsat să se scurgă de apă.
  • Am tocat carnea de pui împreună cu ceapa. Am tăiat mărunt șunca. Am amestecat carnea de pui cu spanacul opărit 5 minute și scurs bine, cu șunca, verdeața, ouăle bătute și 2 linguri de ulei, punând sare și piper după gust.
  • Am uns o formă de chec cu unt, am așezat una lângă alta frunzele de praz, fără a le tăia (atârnă peste marginea tăvii). Am turnat umplutura peste frunze, am nivelat și am acoperit-o cu frunzele de praz.
  • Apoi am stropit cu puțin ulei și am pus tava în cuptorul încins la bain-marie, 40 de minute. Am tăiat-o rece și am servit-o ca aperitiv.

Rețete care te-ar putea interesa

Terină în "degrade"
8 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 100 g Spanac tocat Bonduelle
  • 300 g șuncă
  • 500 g piept pui
  • 2 fire praz
  • 3 linguri ulei
  • Pătrunjel verde
  • Mărar verde
  • Sare
  • 3 ouă
  • 1 ceapă
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Într-un vas mare cu apă și sare am opărit pe rând câte 1 minut frunzele de praz, desfăcute cu grijă pentru a nu le rupe. Le-am scos pe un șervet de bumbac și le-am lăsat să se scurgă de apă.

  • Pasul 2

    Am tocat carnea de pui împreună cu ceapa. Am tăiat mărunt șunca. Am amestecat carnea de pui cu spanacul opărit 5 minute și scurs bine, cu șunca, verdeața, ouăle bătute și 2 linguri de ulei, punând sare și piper după gust.

  • Pasul 3

    Am uns o formă de chec cu unt, am așezat una lângă alta frunzele de praz, fără a le tăia (atârnă peste marginea tăvii). Am turnat umplutura peste frunze, am nivelat și am acoperit-o cu frunzele de praz.

  • Pasul 4

    Apoi am stropit cu puțin ulei și am pus tava în cuptorul încins la bain-marie, 40 de minute. Am tăiat-o rece și am servit-o ca aperitiv.