Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Terină de cartofi cu ciuperci Bonduelle

Se poate servi ca aperitiv, antreu sau fel principal. Ilie Șandru

Pași de preparare

  • Fierbem cartofii în coajă timp de 30 -35 minute, la foc potrivit, pentru a nu se sparge. Cuățăm ceapa și o tăiem cubulețe mici. Punem la călit ceapa într-o tigaie, adăugăm ciupercile și le lăsăm până încep să devină aurii.

  • Presărăm piper, sare și usturoiul pisat. Când au fiert cartofii, îi curățăm și îi tăiem felii subțiri, îi aranjăm pe câte un rând într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Peste cartofi punem brânza rasă, ciupercile, pătrujelul tocat și acoperim cu un alt rând de cartofi. Ouăle le batem cu smântâna și nucșoara, punem un praf de sare și piper și adăugăm peste cartofi.

  • Cuptorul trebuie să fie încălzit, introducem tava și o lăsăm până începe să prindă crustă deasupra. Când vedem că este gata, scoatem din cuptor tava cu terină și o lăsăm la răcit, pentru a se putea tăia. Punem terina pe un platou, presărăm puțină boia deasupra, feliem și servim. Chiar bună! Poftă mare!

Rețete care te-ar putea interesa

Terină de cartofi cu ciuperci Bonduelle
8 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/ciuperci-feliate-sterilizate">1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle</a></p>
  • <p>10-12 cartofi</p>
  • <p>1 ceapă mare</p>
  • <p>2-3 linguri ulei</p>
  • <p>2-3 căței usturoi</p>
  • <p>2 linguri sm&acirc;nt&acirc;nă</p>
  • <p>c&acirc;teva fire pătrunjel</p>
  • <p>1/2 linguriță nucșoară</p>
  • <p>2 ouă</p>
  • <p>Sare</p>
  • <p>Piper</p>
  • <p>100 g Br&acirc;nză rasă</p>
  • <p>Boia ardei</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Fierbem cartofii în coajă timp de 30 -35 minute, la foc potrivit, pentru a nu se sparge. Cuățăm ceapa și o tăiem cubulețe mici. Punem la călit ceapa într-o tigaie, adăugăm ciupercile și le lăsăm până încep să devină aurii.

  • Pasul 2

    Presărăm piper, sare și usturoiul pisat. Când au fiert cartofii, îi curățăm și îi tăiem felii subțiri, îi aranjăm pe câte un rând într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt. Peste cartofi punem brânza rasă, ciupercile, pătrujelul tocat și acoperim cu un alt rând de cartofi. Ouăle le batem cu smântâna și nucșoara, punem un praf de sare și piper și adăugăm peste cartofi.

  • Pasul 3

    Cuptorul trebuie să fie încălzit, introducem tava și o lăsăm până începe să prindă crustă deasupra. Când vedem că este gata, scoatem din cuptor tava cu terină și o lăsăm la răcit, pentru a se putea tăia. Punem terina pe un platou, presărăm puțină boia deasupra, feliem și servim. Chiar bună! Poftă mare!