Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Tartine cu cremă de ciuperci

Rapid, ieftin și bun. Stoica Adina

Pași de preparare

  • Ciupercile se trec pe sub un jet de apă și le lăsăm să se scurgă într-o sită.
  • Ceapa și usturoiul se curăță și le dăm prin blender, iar ciupercile la fel până devin cremă.
  • Pregătirea maionezei: gălbenușul se freacă cu muștarul, adăugăm ulei puțin câte puțin, până începe să-și mărească volumul și să se lege (să fie tare).
  • Peste ceapă, usturoi și ciuperci adăugăm maioneza și oregano. Potrivim cu piper și sare, după gust.
  • Bagheta se taie felii subțiri (pe diagonală) pe care le dăm la cuptor câteva minute, până încep să se rumenească foarte puțin. Le scoatem din cuptor, le lăsăm să se răcească. Gogoșarul se taie felii subțiri și se pune peste feliuțele de baghetă. Cu ajutorul unui pistol de bucătărie, se pune crema obținută și ornăm cu verdeață. Poftă bună !

Rețete care te-ar putea interesa

Tartine cu cremă de ciuperci
4 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle
  • 500 g carne tocată vită/porc
  • 1 varză mare murată
  • 100 g orez
  • 4 cepe
  • 1 linguriță Piper
  • Sare după gust
  • Boia de ardei dulce
  • Foi de dafin
  • Mălai
  • Ulei
  • Câteva felii kaizer
  • Cimbru
  • Bulion
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Ciupercile se trec pe sub un jet de apă și le lăsăm să se scurgă într-o sită.

  • Pasul 2

    Ceapa și usturoiul se curăță și le dăm prin blender, iar ciupercile la fel până devin cremă.

  • Pasul 3

    Pregătirea maionezei: gălbenușul se freacă cu muștarul, adăugăm ulei puțin câte puțin, până începe să-și mărească volumul și să se lege (să fie tare).

  • Pasul 4

    Peste ceapă, usturoi și ciuperci adăugăm maioneza și oregano. Potrivim cu piper și sare, după gust.

  • Pasul 5

    Bagheta se taie felii subțiri (pe diagonală) pe care le dăm la cuptor câteva minute, până încep să se rumenească foarte puțin. Le scoatem din cuptor, le lăsăm să se răcească. Gogoșarul se taie felii subțiri și se pune peste feliuțele de baghetă. Cu ajutorul unui pistol de bucătărie, se pune crema obținută și ornăm cu verdeață. Poftă bună !