Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Tarte cu cremă de spanac, legume și ouă de prepeliță

Un aperitiv proaspăt și aspectuos. Rodica Vilceleanu

Pași de preparare

  • Se prepară un aluat din făină, unt, săre, gălbenușuri, lapte. Se frămantă un aluat elastic, care se acoperă cu folie și se dă la rece 30-40 minute.

  • Se întinde apoi o foaie de cca. 0,5 cm grosime, din care se decupează rondele de aluat, cu care se îmbracă forme de tartă. Se așează într-o tavă și se coc 5-7 minute.

  • Spanacul se amestecă cu smântână și telemeaua rasă, apoi în fiecare tartă se pune crema de spanac, până la jumătatea formelor de tartă.

  • În fiecare formă se pun bucăți de morcov, buchețele de broccoli și se sparge câte un ou de prepeliță. Se dă la cuptor până se coagulează oul.

Rețete care te-ar putea interesa

Tarte cu cremă de spanac, legume și ouă de prepeliță
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 200 g Spanac tocat Bonduelle
  • 100 g Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
  • 100 g Broccoli VAPEUR Bonduelle
  • 100 ml. lapte
  • 400 g făină
  • 100 g smântână
  • 50 g telemea
  • 10 ouă de prepeliță
  • 2 gălbenușuri de găină
  • 150 g unt
  • 1 ardei roșu
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se prepară un aluat din făină, unt, săre, gălbenușuri, lapte. Se frămantă un aluat elastic, care se acoperă cu folie și se dă la rece 30-40 minute.

  • Pasul 2

    Se întinde apoi o foaie de cca. 0,5 cm grosime, din care se decupează rondele de aluat, cu care se îmbracă forme de tartă. Se așează într-o tavă și se coc 5-7 minute.

  • Pasul 3

    Spanacul se amestecă cu smântână și telemeaua rasă, apoi în fiecare tartă se pune crema de spanac, până la jumătatea formelor de tartă.

  • Pasul 4

    În fiecare formă se pun bucăți de morcov, buchețele de broccoli și se sparge câte un ou de prepeliță. Se dă la cuptor până se coagulează oul.