Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Tartă cu ton și porumb

O rețetă delicioasă adorată de întreaga familie. Oana Plăcintă

Pași de preparare

  • Pregătești aluatul pentru tartă, amestecând untul, făina, un ou, sare și 4 linguri de lapte și îl dai la rece pentru o oră. Apoi, îl întinzi bine cu sucitorul și îl pui în tava tapetată cu unt și făină. Înțepi aluatul pus în tavă cu furculița și îl acoperi cu o foaie de copt, peste care pui o mână de fasole uscată ( are rolul de a proteja coptura și de a nu se umfla inutil) și îl dai la cuptorul încălzit în prealabil.
  • Pentru a face umplutura, pui pe foc laptele, iar când a început să fiarbă, micșorezi flacăra și adaugi încet făina, pentru a nu se forma cocoloașe. Lași să fiarbă înăbușit 3 minute, după care adaugi 1/2 linguriță de condiment. Într-un bol amesteci tonul scurs de ulei, boabele de porumb și adaugi sosul de lapte.
  • După 20 minute, scoți tava din cuptor, îndepărtezi foaia de copt și boabele de fasole. Pui amestecul de ton cu porumb și sos de lapte, iar deasupra presari cașcavalul ras, câteva felii de ardei roșu și roșiile tăiate rondele subțiri.
  • Grila pentru ornat o faci din aluatul de tartă rămas de pe margini și o aplici după ce ai pus umplutura. Peste grila de ornament aplici cu pensula, un gălbenuș amestecat cu 3 linguri de lapte.
  • Introduci tarta în cuptor pentru 40 de minute. Lași să se răcească timp de câteva minute și apoi o servești. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Tartă cu ton și porumb
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (340 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
  • 140 g unt
  • 260 g făină de grâu
  • 2 ouă de găină întregi
  • 150 ml. lapte
  • 1/2 linguriță condiment
  • 2 conserve de ton
  • 150 g cașcaval tare
  • 1 roșie
  • 1 ardei roșu
  • 1/2 linguriță sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pregătești aluatul pentru tartă, amestecând untul, făina, un ou, sare și 4 linguri de lapte și îl dai la rece pentru o oră. Apoi, îl întinzi bine cu sucitorul și îl pui în tava tapetată cu unt și făină. Înțepi aluatul pus în tavă cu furculița și îl acoperi cu o foaie de copt, peste care pui o mână de fasole uscată ( are rolul de a proteja coptura și de a nu se umfla inutil) și îl dai la cuptorul încălzit în prealabil.

  • Pasul 2

    Pentru a face umplutura, pui pe foc laptele, iar când a început să fiarbă, micșorezi flacăra și adaugi încet făina, pentru a nu se forma cocoloașe. Lași să fiarbă înăbușit 3 minute, după care adaugi 1/2 linguriță de condiment. Într-un bol amesteci tonul scurs de ulei, boabele de porumb și adaugi sosul de lapte.

  • Pasul 3

    După 20 minute, scoți tava din cuptor, îndepărtezi foaia de copt și boabele de fasole. Pui amestecul de ton cu porumb și sos de lapte, iar deasupra presari cașcavalul ras, câteva felii de ardei roșu și roșiile tăiate rondele subțiri.

  • Pasul 4

    Grila pentru ornat o faci din aluatul de tartă rămas de pe margini și o aplici după ce ai pus umplutura. Peste grila de ornament aplici cu pensula, un gălbenuș amestecat cu 3 linguri de lapte.

  • Pasul 5

    Introduci tarta în cuptor pentru 40 de minute. Lași să se răcească timp de câteva minute și apoi o servești. Poftă bună!