Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Tartă cu porumb, ciuperci și piept de pui

O tartă delicioasă și ușor de preparat. Oana Plăcintă

Pași de preparare

  • Făina, sarea și untul se amestecă, pentru a obține un aluat sfărâmicios. Se bate oul și se amestecă cu oțet și 3 linguri de apă. Se pune amestecul de ou în făină și se frământă foarte bine. Aluatul se adună într-o bilă și se dă la rece pentru o oră.
  • Pentru umplutură, se dă carnea prin mașina de tocat, se taie ardeiul cubulețe și ciupercile felii. Ciupercile se pun la călit în 2 linguri de ulei, apoi se adaugă ardeiul, carnea și pătrunjelul tocat mărunt. Se adaugă sare și piper după gust. Se lasă să fiarbă pentru 15 - 20 de minute, până scade apa lăsată de carne. Se adaugă boabele de porumb. Se lasă să se răcească și apoi se adaugă ouăle bătute.
  • Se împarte aluatul în două și se întind două foi subțiri. Una se așază într-o tavă rotundă, îmbrăcând și pereții. Se pune umplutura și se acoperă cu cea de-a două foaie de aluat. Cu aluatul rămas (după ce se taie aluatul rămas pe marginile tăvii) se poate orna tarta. Se unge cu gălbenuș amestecat cu o lingură de apă și se dă tarta la cuptor pentru circa 40 de minute.
  • Se lasa sa se raceasca si se taie.

Rețete care te-ar putea interesa

Tartă cu porumb, ciuperci și piept de pui
4 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Porumb boabe dulce Bonduelle
  • 150 g Ciuperci feliate Bonduelle
  • 300 g făină de grâu
  • 115 g unt
  • 5 ouă de găină întregi
  • 1 linguriță sare alimentară
  • 1 lingură oțet
  • 1 ardei roșu
  • 1 piept de pui
  • 1 legătură pătrunjel/verdeață
  • 1 vârf piper
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 4 linguri apă
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Făina, sarea și untul se amestecă, pentru a obține un aluat sfărâmicios. Se bate oul și se amestecă cu oțet și 3 linguri de apă. Se pune amestecul de ou în făină și se frământă foarte bine. Aluatul se adună într-o bilă și se dă la rece pentru o oră.

  • Pasul 2

    Pentru umplutură, se dă carnea prin mașina de tocat, se taie ardeiul cubulețe și ciupercile felii. Ciupercile se pun la călit în 2 linguri de ulei, apoi se adaugă ardeiul, carnea și pătrunjelul tocat mărunt. Se adaugă sare și piper după gust. Se lasă să fiarbă pentru 15 - 20 de minute, până scade apa lăsată de carne. Se adaugă boabele de porumb. Se lasă să se răcească și apoi se adaugă ouăle bătute.

  • Pasul 3

    Se împarte aluatul în două și se întind două foi subțiri. Una se așază într-o tavă rotundă, îmbrăcând și pereții. Se pune umplutura și se acoperă cu cea de-a două foaie de aluat. Cu aluatul rămas (după ce se taie aluatul rămas pe marginile tăvii) se poate orna tarta. Se unge cu gălbenuș amestecat cu o lingură de apă și se dă tarta la cuptor pentru circa 40 de minute.

  • Pasul 4

    Se lasa sa se raceasca si se taie.