Pași de preparare
-
Făina, sarea și untul se amestecă, pentru a obține un aluat sfărâmicios. Se bate oul și se amestecă cu oțet și 3 linguri de apă. Se pune amestecul de ou în făină și se frământă foarte bine. Aluatul se adună într-o bilă și se dă la rece pentru o oră.
-
Pentru umplutură, se dă carnea prin mașina de tocat, se taie ardeiul cubulețe și ciupercile felii. Ciupercile se pun la călit în 2 linguri de ulei, apoi se adaugă ardeiul, carnea și pătrunjelul tocat mărunt. Se adaugă sare și piper după gust. Se lasă să fiarbă pentru 15 - 20 de minute, până scade apa lăsată de carne. Se adaugă boabele de porumb. Se lasă să se răcească și apoi se adaugă ouăle bătute.
-
Se împarte aluatul în două și se întind două foi subțiri. Una se așază într-o tavă rotundă, îmbrăcând și pereții. Se pune umplutura și se acoperă cu cea de-a două foaie de aluat. Cu aluatul rămas (după ce se taie aluatul rămas pe marginile tăvii) se poate orna tarta. Se unge cu gălbenuș amestecat cu o lingură de apă și se dă tarta la cuptor pentru circa 40 de minute.
-
Se lasa sa se raceasca si se taie.