Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Tartă cu pește afumat

Este o tartă cu brânză parmezan, umplută cu ouă, smântână, legume și stridie afumată. Diana Gabriela Ciocîrlan

Pași de preparare

  • Primele 4 ingrediente sunt pentru foaie, restul pentru umplutură. Se amestecă făina cu brânza rasă și untul.
  • Se adaugă apa, atât cât să se lege aluatul. Se pune aluatul în folie alimentară și se bagă la frigider timp de 30 minute. Se scoate și se întinde într-o formă de tartă de diametru 20 cm.
  • Se presară 1 lingură brânză parmezan, rasă, peste foaie. Se bagă la cuptorul bine încins, timp de 10-12 minute, apoi se scoate și se umple foaia cu umplutură (smântâna, porumbul, stridiile, ouăle, muștarul, maioneza, ardeiul, ceapa și măslinele, amestecate bine).
  • Se pune din nou la cuptor, la foc potrivit, aprox. 15 minute, până se întărește puțin umplutura (să nu se lipească de deget, la atingere). Se lasă să se răcească câteva minute, înainte de a tăia tarta în felii.

Rețete care te-ar putea interesa

Tartă cu pește afumat
2 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (170 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
  • 1/4 cană brânză parmezan
  • 125 g unt
  • 1-2 linguri cu apă
  • 300 g smântână
  • 2 ouă
  • 100 g stridie afumată
  • 1 linguriță cu muștar
  • 1 linguriță cu maioneză
  • 1 ardei gras roșu, mic
  • 1 ceapă
  • 3/2 cană făină
  • 1 linguriță cu măsline negre
  • Sare
  • Piper
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Primele 4 ingrediente sunt pentru foaie, restul pentru umplutură. Se amestecă făina cu brânza rasă și untul.

  • Pasul 2

    Se adaugă apa, atât cât să se lege aluatul. Se pune aluatul în folie alimentară și se bagă la frigider timp de 30 minute. Se scoate și se întinde într-o formă de tartă de diametru 20 cm.

  • Pasul 3

    Se presară 1 lingură brânză parmezan, rasă, peste foaie. Se bagă la cuptorul bine încins, timp de 10-12 minute, apoi se scoate și se umple foaia cu umplutură (smântâna, porumbul, stridiile, ouăle, muștarul, maioneza, ardeiul, ceapa și măslinele, amestecate bine).

  • Pasul 4

    Se pune din nou la cuptor, la foc potrivit, aprox. 15 minute, până se întărește puțin umplutura (să nu se lipească de deget, la atingere). Se lasă să se răcească câteva minute, înainte de a tăia tarta în felii.