Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Tartă cu legume

Rețetă aspectuoasă, plină de vitamine, ideală atât pentru o masă de prânz, cât și pentru pachet. Maria Giurgiu Șerban

Pași de preparare

  • Se prepară aluatul, amestecând făina, smântâna, untul tăiat cuburi, sarea și gălbenușurile. Aluatul trebuie să fie elastic și ușor de prelucrat. Se înfășoară cu folie și se dă la rece 20 minute.

  • Ceapa se călește câteva minute, apoi se adaugă legumele. Se picură puțină apă, se acoperă și se lasă să se înăbușe 10 minute.

  • Se adăugă brânza rasă și ouăle bătute ușor. Se potrivește de sare și piper.

  • Din aluat, cca 2/3 se întinde într-o foaie de 0,5 cm grosime și se îmbracă forma de tartă. Se toarnă umplutura de legume și se uniformizează. Restul de aluat se întinde într-o foaie și se decupează inimioare din cocă. Se ung marginile aluatului cu puțină apă sau ou și se așează inimioarele în cercuri concentrice.

  • Se dă forma la cuptor unde se coace la foc mediu până se rumenește frumos.

Rețete care te-ar putea interesa

Tartă cu legume
6 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 150 g Mazăre verde boabe dulce Bonduelle
  • 150 g Mazăre verde boabe dulce cu morcovi cuburi Bonduelle
  • 100 g Broccoli VAPEUR Bonduelle
  • 100 g smântână
  • 1/2 linguriță sare
  • 1/4 linguriță piper
  • 400 g făină
  • 2 gălbenușuri
  • 250 g mezeluri
  • 150 g telemea
  • 2 ouă
  • 1 ceapă
  • 100 g unt
  • 10 bucăți varză de Bruxelles
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se prepară aluatul, amestecând făina, smântâna, untul tăiat cuburi, sarea și gălbenușurile. Aluatul trebuie să fie elastic și ușor de prelucrat. Se înfășoară cu folie și se dă la rece 20 minute.

  • Pasul 2

    Ceapa se călește câteva minute, apoi se adaugă legumele. Se picură puțină apă, se acoperă și se lasă să se înăbușe 10 minute.

  • Pasul 3

    Se adăugă brânza rasă și ouăle bătute ușor. Se potrivește de sare și piper.

  • Pasul 4

    Din aluat, cca 2/3 se întinde într-o foaie de 0,5 cm grosime și se îmbracă forma de tartă. Se toarnă umplutura de legume și se uniformizează. Restul de aluat se întinde într-o foaie și se decupează inimioare din cocă. Se ung marginile aluatului cu puțină apă sau ou și se așează inimioarele în cercuri concentrice.

  • Pasul 5

    Se dă forma la cuptor unde se coace la foc mediu până se rumenește frumos.