Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Tartă floarea-soarelui

O tartă delicioasă cu spanac și brânză. Oana Plăcintă

Pași de preparare

  • Frămânți până obții un aluat omogen.

  • Între timp, mixezi brânza împreună cu spanacul și apoi adaugi oul bătut. Adaugi sare și piper după gust și un vârf de nucșoară. Amesteci bine până se omogenizează compoziția.

  • Scoți aluatul de la frigider și îl împarți în două. Întinzi o foaie de aluat, apoi o decupezi cu ajutorul unui capac rotund (pentru a obține un cerc perfect) și a unui feliator. Așezi aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Așezi câteva linguri de compoziție în centru, iar restul compoziției o așezi pe margine (ca în fotografie).

  • Întinzi a doua foaie de aluat și o așezi peste compoziție (după ce ai decupat-o). Așezi un vas rotund (o cană / un bol) în centrul aluatului, chiar în locul unde ai pus compoziția.

  • Verifici să fie lipite foarte bine cele 2 părți de aluat, apoi le răsucești, astfel încât să se vadă compoziția.

  • Ungi tarta cu gălbenuș de ou bătut cu lapte, apoi introduci tarta în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute, până se rumenește frumos.

Rețete care te-ar putea interesa

Tartă floarea-soarelui
6 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • <p><a href="https://bonduelle.ro/produs/spanac-congelat-frunze-tocate">200 g Spanac tocat Bonduelle</a></p>
  • <p>4 ouă de găină &icirc;ntregi</p>
  • <p>400 g făină de gr&acirc;u</p>
  • <p>12 linguri cu apă</p>
  • <p>1 linguriță sare alimentară</p>
  • <p>200 g unt</p>
  • <p>1 v&acirc;rf de piper</p>
  • <p>1 v&acirc;rf de nucșoară</p>
  • <p>2 linguri cu lapte</p>
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Frămânți până obții un aluat omogen.

  • Pasul 2

    Între timp, mixezi brânza împreună cu spanacul și apoi adaugi oul bătut. Adaugi sare și piper după gust și un vârf de nucșoară. Amesteci bine până se omogenizează compoziția.

  • Pasul 3

    Scoți aluatul de la frigider și îl împarți în două. Întinzi o foaie de aluat, apoi o decupezi cu ajutorul unui capac rotund (pentru a obține un cerc perfect) și a unui feliator. Așezi aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Așezi câteva linguri de compoziție în centru, iar restul compoziției o așezi pe margine (ca în fotografie).

  • Pasul 4

    Întinzi a doua foaie de aluat și o așezi peste compoziție (după ce ai decupat-o). Așezi un vas rotund (o cană / un bol) în centrul aluatului, chiar în locul unde ai pus compoziția.

  • Pasul 5

    Verifici să fie lipite foarte bine cele 2 părți de aluat, apoi le răsucești, astfel încât să se vadă compoziția.

  • Pasul 6

    Ungi tarta cu gălbenuș de ou bătut cu lapte, apoi introduci tarta în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute, până se rumenește frumos.