1. >Rețete
  2. >Tartă floarea-soarelui

Tartă floarea-soarelui

O tartă delicioasă cu spanac și brânză.
Ușor
5 persoane
60 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 5 persoane
200 g Spanac tocat Bonduelle

4 ouă de găină întregi

400 g făină de grâu

12 linguri cu apă

1 linguriță sare alimentară

200 g unt

1 vârf de piper

1 vârf de nucșoară

2 linguri cu lapte
Ingrediente pentru 5 persoane
200 g Spanac tocat Bonduelle

4 ouă de găină întregi

400 g făină de grâu

12 linguri cu apă

1 linguriță sare alimentară

200 g unt

1 vârf de piper

1 vârf de nucșoară

2 linguri cu lapte
  1. Pași 1
    Frămânți până obții un aluat omogen.
  2. Pași 2
    Între timp, mixezi brânza împreună cu spanacul și apoi adaugi oul bătut. Adaugi sare și piper după gust și un vârf de nucșoară. Amesteci bine până se omogenizează compoziția.
  3. Pași 3
    Scoți aluatul de la frigider și îl împarți în două. Întinzi o foaie de aluat, apoi o decupezi cu ajutorul unui capac rotund (pentru a obține un cerc perfect) și a unui feliator. Așezi aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Așezi câteva linguri de compoziție în centru, iar restul compoziției o așezi pe margine (ca în fotografie).
  4. Pași 4
    Întinzi a doua foaie de aluat și o așezi peste compoziție (după ce ai decupato). Așezi un vas rotund (o cană / un bol) în centrul aluatului, chiar în locul unde ai pus compoziția.
  5. Pași 5
    Verifici să fie lipite foarte bine cele 2 părți de aluat, apoi le răsucești, astfel încât să se vadă compoziția.
  6. Pași 6
    Ungi tarta cu gălbenuș de ou bătut cu lapte, apoi introduci tarta în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute, până se rumenește frumos.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă