Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Tartă floarea-soarelui

O tartă delicioasă cu spanac și brânză. Oana Plăcintă

Pași de preparare

  • Frămânți până obții un aluat omogen.

  • Între timp, mixezi brânza împreună cu spanacul și apoi adaugi oul bătut. Adaugi sare și piper după gust și un vârf de nucșoară. Amesteci bine până se omogenizează compoziția.

  • Scoți aluatul de la frigider și îl împarți în două. Întinzi o foaie de aluat, apoi o decupezi cu ajutorul unui capac rotund (pentru a obține un cerc perfect) și a unui feliator. Așezi aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Așezi câteva linguri de compoziție în centru, iar restul compoziției o așezi pe margine (ca în fotografie).

  • Întinzi a doua foaie de aluat și o așezi peste compoziție (după ce ai decupat-o). Așezi un vas rotund (o cană / un bol) în centrul aluatului, chiar în locul unde ai pus compoziția.

  • Verifici să fie lipite foarte bine cele 2 părți de aluat, apoi le răsucești, astfel încât să se vadă compoziția.

  • Ungi tarta cu gălbenuș de ou bătut cu lapte, apoi introduci tarta în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute, până se rumenește frumos.

Rețete care te-ar putea interesa

Tartă floarea-soarelui
6 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 200 g Spanac tocat Bonduelle

  • 4 ouă de găină întregi

  • 400 g făină de grâu

  • 12 linguri cu apă

  • 1 linguriță sare alimentară

  • 200 g unt

  • 1 vârf de piper

  • 1 vârf de nucșoară

  • 2 linguri cu lapte

Pași de preparare
  • Pasul 1

    Frămânți până obții un aluat omogen.

  • Pasul 2

    Între timp, mixezi brânza împreună cu spanacul și apoi adaugi oul bătut. Adaugi sare și piper după gust și un vârf de nucșoară. Amesteci bine până se omogenizează compoziția.

  • Pasul 3

    Scoți aluatul de la frigider și îl împarți în două. Întinzi o foaie de aluat, apoi o decupezi cu ajutorul unui capac rotund (pentru a obține un cerc perfect) și a unui feliator. Așezi aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Așezi câteva linguri de compoziție în centru, iar restul compoziției o așezi pe margine (ca în fotografie).

  • Pasul 4

    Întinzi a doua foaie de aluat și o așezi peste compoziție (după ce ai decupat-o). Așezi un vas rotund (o cană / un bol) în centrul aluatului, chiar în locul unde ai pus compoziția.

  • Pasul 5

    Verifici să fie lipite foarte bine cele 2 părți de aluat, apoi le răsucești, astfel încât să se vadă compoziția.

  • Pasul 6

    Ungi tarta cu gălbenuș de ou bătut cu lapte, apoi introduci tarta în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute, până se rumenește frumos.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.