Pași de preparare
-
Frămânți până obții un aluat omogen.
-
Între timp, mixezi brânza împreună cu spanacul și apoi adaugi oul bătut. Adaugi sare și piper după gust și un vârf de nucșoară. Amesteci bine până se omogenizează compoziția.
-
Scoți aluatul de la frigider și îl împarți în două. Întinzi o foaie de aluat, apoi o decupezi cu ajutorul unui capac rotund (pentru a obține un cerc perfect) și a unui feliator. Așezi aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt. Așezi câteva linguri de compoziție în centru, iar restul compoziției o așezi pe margine (ca în fotografie).
-
Întinzi a doua foaie de aluat și o așezi peste compoziție (după ce ai decupat-o). Așezi un vas rotund (o cană / un bol) în centrul aluatului, chiar în locul unde ai pus compoziția.
-
Verifici să fie lipite foarte bine cele 2 părți de aluat, apoi le răsucești, astfel încât să se vadă compoziția.
-
Ungi tarta cu gălbenuș de ou bătut cu lapte, apoi introduci tarta în cuptorul preîncălzit pentru circa 50 de minute, până se rumenește frumos.