Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Tartă cu ciuperci și pipote

O rețetă rapidă și foarte delicioasă cu ciuperci, pipote și măsline. Oana Plăcintă

Pași de preparare

  • Cureți pipotele și tai surplusul de grăsime, apoi le pui la fiert în apă cu sare pentru 30 de minute. Le scurgi și le treci prin mașina de tocat. Cureți ceapa, o tai felii și o treci și pe aceasta prin mașina de tocat.

  • Pasta rezultată o amesteci cu cimbrul, ouăle bătute, măslinele tăiate felii și ciupercile tăiate mărunt și sare după gust. Dai compoziția la rece.

  • Pentru aluat, amesteci făina cu sare și unt. Sfărâmi amestecul între degete, adaugi gălbenușul și apoi apa, puțin câte puțin, cât să se lege. Frămânți pentru a obține un aluat omogen și îl dai la rece pentru 30 de minute. Întinzi o foaie de aluat și o așezi în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină, o înțepi cu furculița și așezi umplutura.

  • Din aluatul rămas pe margini, decupezi diferite forme (eu am folosit un mulaj în forma de stea), pe care le așezi peste umplutură. Amesteci gălbenușul cu lapte și ungi aluatul, apoi presari susan.

  • Introduci tarta în cuptorul încins, pentru 45-50 de minute.

Rețete care te-ar putea interesa

Tartă cu ciuperci și pipote
4 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 borcan (280 g) Ciuperci feliate Bonduelle

  • 125 g unt

  • 250 g făină de grâu

  • 100 g măsline verzi umplute cu gogoșari

  • 1 ceapă

  • 4 ouă găină întregi

  • 2 linguri lapte

  • 50 g susan

  • 1 linguriță sare

  • 1 linguriță cimbru

  • 1 vârf cuțit piper

Pași de preparare
  • Pasul 1

    Cureți pipotele și tai surplusul de grăsime, apoi le pui la fiert în apă cu sare pentru 30 de minute. Le scurgi și le treci prin mașina de tocat. Cureți ceapa, o tai felii și o treci și pe aceasta prin mașina de tocat.

  • Pasul 2

    Pasta rezultată o amesteci cu cimbrul, ouăle bătute, măslinele tăiate felii și ciupercile tăiate mărunt și sare după gust. Dai compoziția la rece.

  • Pasul 3

    Pentru aluat, amesteci făina cu sare și unt. Sfărâmi amestecul între degete, adaugi gălbenușul și apoi apa, puțin câte puțin, cât să se lege. Frămânți pentru a obține un aluat omogen și îl dai la rece pentru 30 de minute. Întinzi o foaie de aluat și o așezi în tava unsă cu ulei și tapetată cu făină, o înțepi cu furculița și așezi umplutura.

  • Pasul 4

    Din aluatul rămas pe margini, decupezi diferite forme (eu am folosit un mulaj în forma de stea), pe care le așezi peste umplutură. Amesteci gălbenușul cu lapte și ungi aluatul, apoi presari susan.

  • Pasul 5

    Introduci tarta în cuptorul încins, pentru 45-50 de minute.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.