Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Tartă cu ardei copți și porumb

Vă invit la o felie de tartă delicioasă care conține ardei, porumb, cașcaval și care este foarte sănătoasă. Oana Plăcintă

Pași de preparare

  • Pentru aluat: se amestecă făină cu sarea și untul rece și se frământă un aluat sfărâmicios. Se bate oul bine și apoi se adaugă cele 3 linguri de apă. Se pune amestecul de ou în făină și se frământă foarte bine. Se adună aluatul într-o bilă care se învelește în folie și se dă la rece pentru o oră.
  • Se frig ardeii apoi se curăță de pieliță și se taie fâșii. Se adaugă boabele de porumb după care se condimentează după gust cu sare, condiment pentru legume, usturoi, pătrunjel și mărar. Se întinde aluatul și se îmbracă o tava, ridicând bine pe margini. Se acoperă centrul cu hârtie de copt și se introduce tavă în cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute. Între timp se bat ouăle cu un praf de sare și cu laptele. Se scoate aluatul din cuptor, se îndepărtează hârtia de copt și se pune ardeiul peste care se toarnă ouăle bătute.
  • Se introduce tava în cuptor pentru încă 30 de minute, apoi se scoate tartă și se presară cașcavalul ras și se mai dă la cuptor pentru 5 minute. Se servește calda, dar și rece.

Rețete care te-ar putea interesa

Tartă cu ardei copți și porumb
5 persoane peste 45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 conservă (340 g) Porumb dulce boabe Bonduelle
  • 250 g făină de grâu
  • 1 linguriță sare alimentară
  • 100 g unt
  • 4 ouă de găină întregi
  • 6 ardei roșii
  • 2 căței usturoi
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 150 g cașcaval tare
  • 4 linguri lapte
  • 1 legatură pătrunjel, verdeață
  • 1 legatură mărar
  • 1/4 linguriță condiment pentru legume
  • 3 linguri apă
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Pentru aluat: se amestecă făină cu sarea și untul rece și se frământă un aluat sfărâmicios. Se bate oul bine și apoi se adaugă cele 3 linguri de apă. Se pune amestecul de ou în făină și se frământă foarte bine. Se adună aluatul într-o bilă care se învelește în folie și se dă la rece pentru o oră.

  • Pasul 2

    Se frig ardeii apoi se curăță de pieliță și se taie fâșii. Se adaugă boabele de porumb după care se condimentează după gust cu sare, condiment pentru legume, usturoi, pătrunjel și mărar. Se întinde aluatul și se îmbracă o tava, ridicând bine pe margini. Se acoperă centrul cu hârtie de copt și se introduce tavă în cuptorul preîncălzit pentru 10-15 minute. Între timp se bat ouăle cu un praf de sare și cu laptele. Se scoate aluatul din cuptor, se îndepărtează hârtia de copt și se pune ardeiul peste care se toarnă ouăle bătute.

  • Pasul 3

    Se introduce tava în cuptor pentru încă 30 de minute, apoi se scoate tartă și se presară cașcavalul ras și se mai dă la cuptor pentru 5 minute. Se servește calda, dar și rece.