Pași de preparare
-
Tăiem legumele: ardeiul gras roșu în fâșii, partea exterioară a vinetelelor în fâșii lungi cu tot cu coajă, iar zucchini la fel ca vinetele. Mărunțim pătrunjelul și usturoiul și dăm ghimbirul prin răzătoare. Călim în tigaie usturoiul cu ghimbirul și adăugăm fâșiile de vinete peste care punem zucchini și ardei, sare, vin alb, lime și sotăm 2 minute. Adăugăm stocul de legume și lăsăm la fiert câteva minute.
-
Separat, fierbem tăițeii în apa clocotită cu puțină sare, apoi îi răcim sub jet de apă rece. Peste conținutul din tigaie adăugăm broccoli și tăițeii și le amestecăm pe foc, adăugând sosurile, apoi presărăm deasupra pătrunjel tocat. Lăsam circa 2 minute pentru ca sosurile să ajungă la temperatura legumelor.
-
Facem un amestec precum sosul bechamel din făină tempura, praf de copt și bere. Lăsăm 3 minute să se liniștească, apoi tăiem brânza tofu în bucăți mari și le introducem pe rând in făină, în sosul bechamel și apoi in uleiul încins. Scoatem bucățile de brânză atunci când capătă o culoare aurie și le punem pe un prosop de hârtie pentru a-și lăsa surplusul de ulei.
-
Punem conținutul într-o farfurie și ornăm cu bucățelele de tofu și pătrunjel.