Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Tăiței chinezești cu broccoli

Combinația dintre tăiței chinezești și broccoli cu sos este ideală. Se prepară foarte ușor și rapid și se obține un gust autentic chinezesc. Se servește ca fel principal sau ca garnitură pentru diferite preparate cu carne.

Pași de preparare

  • Tăiem legumele: ardeiul gras roșu în fâșii, partea exterioară a vinetelelor în fâșii lungi cu tot cu coajă, iar zucchini la fel ca vinetele. Mărunțim pătrunjelul și usturoiul și dăm ghimbirul prin răzătoare. Călim în tigaie usturoiul cu ghimbirul și adăugăm fâșiile de vinete peste care punem zucchini și ardei, sare, vin alb, lime și sotăm 2 minute. Adăugăm stocul de legume și lăsăm la fiert câteva minute.

  • Separat, fierbem tăițeii în apa clocotită cu puțină sare, apoi îi răcim sub jet de apă rece. Peste conținutul din tigaie adăugăm broccoli și tăițeii și le amestecăm pe foc, adăugând sosurile, apoi presărăm deasupra pătrunjel tocat. Lăsam circa 2 minute pentru ca sosurile să ajungă la temperatura legumelor.

  • Facem un amestec precum sosul bechamel din făină tempura, praf de copt și bere. Lăsăm 3 minute să se liniștească, apoi tăiem brânza tofu în bucăți mari și le introducem pe rând in făină, în sosul bechamel și apoi in uleiul încins. Scoatem bucățile de brânză atunci când capătă o culoare aurie și le punem pe un prosop de hârtie pentru a-și lăsa surplusul de ulei.

  • Punem conținutul într-o farfurie și ornăm cu bucățelele de tofu și pătrunjel.

Rețete care te-ar putea interesa

Tăiței chinezești cu broccoli
2 persoane 30-45 min Mediu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Broccoli Vapeur
  • 180 g tăiței
  • 2 dovlecei zucchini
  • 2 vinete
  • 1 ardei gras roșu
  • 200 g făină tempura
  • 150 g brânză tofu
  • 80 ml sos teriyaki
  • 80 ml sos sweet chilli
  • 80 ml sos soia
  • 80 ml stoc legume
  • 200 ml bere
  • 500 ml ulei floarea soarelui
  • 1 lingură de vin alb
  • 1 lime
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 1 linguriță praf de copt
  • 1 linguriță ghimbir
  • Sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Tăiem legumele: ardeiul gras roșu în fâșii, partea exterioară a vinetelelor în fâșii lungi cu tot cu coajă, iar zucchini la fel ca vinetele. Mărunțim pătrunjelul și usturoiul și dăm ghimbirul prin răzătoare. Călim în tigaie usturoiul cu ghimbirul și adăugăm fâșiile de vinete peste care punem zucchini și ardei, sare, vin alb, lime și sotăm 2 minute. Adăugăm stocul de legume și lăsăm la fiert câteva minute.

  • Pasul 2

    Separat, fierbem tăițeii în apa clocotită cu puțină sare, apoi îi răcim sub jet de apă rece. Peste conținutul din tigaie adăugăm broccoli și tăițeii și le amestecăm pe foc, adăugând sosurile, apoi presărăm deasupra pătrunjel tocat. Lăsam circa 2 minute pentru ca sosurile să ajungă la temperatura legumelor.

  • Pasul 3

    Facem un amestec precum sosul bechamel din făină tempura, praf de copt și bere. Lăsăm 3 minute să se liniștească, apoi tăiem brânza tofu în bucăți mari și le introducem pe rând in făină, în sosul bechamel și apoi in uleiul încins. Scoatem bucățile de brânză atunci când capătă o culoare aurie și le punem pe un prosop de hârtie pentru a-și lăsa surplusul de ulei.

  • Pasul 4

    Punem conținutul într-o farfurie și ornăm cu bucățelele de tofu și pătrunjel.