1. >Rețete
  2. >Tăiței chinezești cu broccoli

Tăiței chinezești cu broccoli

Combinația dintre tăiței chinezești și broccoli cu sos este ideală. Se prepară foarte ușor și rapid și se obține un gust autentic chinezesc. Se servește ca fel principal sau ca garnitură pentru diferite preparate cu carne.
Mediu
2 persoane
30 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 2 persoane
1 pungă (400 g) Broccoli Vapeur

180 g tăiței

2 dovlecei zucchini

2 vinete

1 ardei gras roșu

200 g făină tempura

150 g brânză tofu

80 ml sos teriyaki

80 ml sos sweet chilli

80 ml sos soia

80 ml stoc legume

200 ml bere

500 ml ulei floarea soarelui

1 lingură de vin alb

1 lime

1 cățel de usturoi

1 legătură de pătrunjel

1 linguriță praf de copt

1 linguriță ghimbir

Sare
Ingrediente pentru 2 persoane
1 pungă (400 g) Broccoli Vapeur

180 g tăiței

2 dovlecei zucchini

2 vinete

1 ardei gras roșu

200 g făină tempura

150 g brânză tofu

80 ml sos teriyaki

80 ml sos sweet chilli

80 ml sos soia

80 ml stoc legume

200 ml bere

500 ml ulei floarea soarelui

1 lingură de vin alb

1 lime

1 cățel de usturoi

1 legătură de pătrunjel

1 linguriță praf de copt

1 linguriță ghimbir

Sare
  1. Pași 1
    Tăiem legumele: ardeiul gras roșu în fâșii, partea exterioară a vinetelelor în fâșii lungi cu tot cu coajă, iar zucchini la fel ca vinetele. Mărunțim pătrunjelul și usturoiul și dăm ghimbirul prin răzătoare. Călim în tigaie usturoiul cu ghimbirul și adăugăm fâșiile de vinete peste care punem zucchini și ardei, sare, vin alb, lime și sotăm 2 minute. Adăugăm stocul de legume și lăsăm la fiert câteva minute.
  2. Pași 2
    Separat, fierbem tăițeii în apa clocotită cu puțină sare, apoi îi răcim sub jet de apă rece. Peste conținutul din tigaie adăugăm broccoli și tăițeii și le amestecăm pe foc, adăugând sosurile, apoi presărăm deasupra pătrunjel tocat. Lăsam circa 2 minute pentru ca sosurile să ajungă la temperatura legumelor.
  3. Pași 3
    Facem un amestec precum sosul bechamel din făină tempura, praf de copt și bere. Lăsăm 3 minute să se liniștească, apoi tăiem brânza tofu în bucăți mari și le introducem pe rând in făină, în sosul bechamel și apoi in uleiul încins. Scoatem bucățile de brânză atunci când capătă o culoare aurie și le punem pe un prosop de hârtie pentru a-și lăsa surplusul de ulei.
  4. Pași 4
    Punem conținutul întro farfurie și ornăm cu bucățelele de tofu și pătrunjel.
Sfaturi în bucătărie
Pastele chinezești se servesc cu brânza tofu crocantă.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Creveți Teriyaki cu broccoli și conopidă

    Bucătăria asiatică te va surprinde din nou cu o rețetă simplă și gustoasă. Te invităm să încerci mixul de legume Imperial, alături de creveții frgezi, înveliți într-un sos dulce și aromat.

  • Pește în tigaie în sos de unt și broccol...

    Nu știi cu ce să îi surprinzi la cină pe cei dragi? Ei bine, un file de pește alaturi de buchețelele...

  • Cotlet de berbecuț cu legume provensal

    Pregătești o cină specială? Amestecul de legume Provencal, este potrivit ca și garnitura pentru un c...