Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Supă de fasole verde

Aroma acestei supe te îmbie la masă! Liliana Fedeleș

Pași de preparare

  • Curățăm morcovul și ceapa. Tăiem baconul în bucăți (fâșii sau pătrățele) și îl călim într-o cratiță, până devine auriu, crocant. Îl scoatem pe un șervețel absorbant și păstrăm grăsimea în cratiță. Adăugăm apoi în cratiță ceapa împreună cu morcovul și călim timp de 3 minute. Adăugăm usturoiul feliat mărunt.
  • Curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe și îi adăugăm în cratiță, amestecând ușor. Turnăm cantitatea menționată de apă, aducem totul la punctul de fierbere, apoi reducem focul, adăugând și jumătate din cantitatea de bacon. Se fierbe la foc mic, cu capac, timp de 30 de minute, până când cartofii devin moi.
  • Cu 10 minute înainte de a fi gata, adăugăm fasolea verde congelată. Este foarte fină și fragedă și fierbe foarte ușor. Desăvârșim gustul acestei supe delicioase cu sare și piper, după gust.
  • Înainte de a servi supa, adăugăm 3 linguri de smântână, baconul rămas și verdeața (pătrunjel și arpagic mărunțit).

Rețete care te-ar putea interesa

Supă de fasole verde
6 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Fasole verde fină, păstăi rotunde, tăiate VAPEUR Bonduelle
  • 250 g cartofi
  • 250 g bacon
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 2-3 căței usturoi
  • 3-4 linguri smântână
  • 1 1/2 l apă
  • 1 lingură pătrunjel mărunțit
  • 1 lingură arpagic mărunțit
  • Praf de sare
  • Praf de piper proaspăt măcinat
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Curățăm morcovul și ceapa. Tăiem baconul în bucăți (fâșii sau pătrățele) și îl călim într-o cratiță, până devine auriu, crocant. Îl scoatem pe un șervețel absorbant și păstrăm grăsimea în cratiță. Adăugăm apoi în cratiță ceapa împreună cu morcovul și călim timp de 3 minute. Adăugăm usturoiul feliat mărunt.

  • Pasul 2

    Curățăm cartofii, îi tăiem cubulețe și îi adăugăm în cratiță, amestecând ușor. Turnăm cantitatea menționată de apă, aducem totul la punctul de fierbere, apoi reducem focul, adăugând și jumătate din cantitatea de bacon. Se fierbe la foc mic, cu capac, timp de 30 de minute, până când cartofii devin moi.

  • Pasul 3

    Cu 10 minute înainte de a fi gata, adăugăm fasolea verde congelată. Este foarte fină și fragedă și fierbe foarte ușor. Desăvârșim gustul acestei supe delicioase cu sare și piper, după gust.

  • Pasul 4

    Înainte de a servi supa, adăugăm 3 linguri de smântână, baconul rămas și verdeața (pătrunjel și arpagic mărunțit).