Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Supă cremă de porumb cu creveți

O rețetă servită de de Alice Ciobanu.

Pași de preparare

  • Curăță morcovul, pătrunjelul rădăcina, țelina și cartoful. Spală-le în apă rece, taie-le bucăți mari și pune-le la fiert într-un litru de apă cu un strop de sare, pentru a face o supă de legume. În altă cratiță fierbe timp de 5 minute creveții decorticați. Păstrează maxim 6 bucăți pentru decor și restul taie-i în bucăți mici.

  • Desfă conserva de porumb dulce și toarnă boabele de porumb dulce într-o sită. Trece-le printr-un jet de apă și lasă-le la scurs. Pregătește infuzia de busuioc în felul următor: оpărește 100 ml apă și pune frunzele de busuioc. Acoperă și lasă 5 minute. Strecoară.

  • Într-o cratiță încăpătoare pune untul și când s-a încălzit ușor adaugă prazul tăiat rondele subțiri și călește-l ușor, preț de maxim 5-6 minute. Pune boabele de porumb dulce și smântână, toarnă două căni din supa de legume și lasă la fiert cam 20 minute.

  • Trage de pe foc și așteaptă să se răcorească ușor. Toarnă totul într-un blender, adaugă legumele fierte și mixează-le până se transformă într-o pastă. Trece prin sită întreaga compoziție pentru a înlătura excesul de porumb. În felul acesta vei obține o supă cremă de o consistență perfectă.

  • Dacă ți se pare că e prea groasă mai adaugă supă de legume sau chiar apă simplă, dar călduță. Adaugă creveții tăiați bucățele mici, oțetul balsamic și câteva linguri din infuzia de busuioc (în funcție de gust și e doar opțional). Potrivește de sare și adaugă piper proaspăt măcinat.

  • Pune câte un polonic mic în fiecare farfurie și asezonează totul cu creveți și câteva boabe de piper roșu pentru un plus de aromă.

Rețete care te-ar putea interesa

Supă cremă de porumb cu creveți
4 persoane 30-45 min Simplu
INGREDIENTE
  • 200 g Porumb dulce boabe Bonduelle

  • 1 pătrunjel rădăcină

  • 1 morcov

  • 1 cartof

  • Partea albă de la un praz

  • 30 g unt

  • 200 g smântână

  • 100 g creveți decorticați

  • 6 creveți decorticați pentru decor

  • Piper alb proaspăt zdrobit

  • Sare

  • 2 linguri de oțet balsamic

  • Câteva frunze de busuioc (opțional)

Pași de preparare
  • Pasul 1

    Curăță morcovul, pătrunjelul rădăcina, țelina și cartoful. Spală-le în apă rece, taie-le bucăți mari și pune-le la fiert într-un litru de apă cu un strop de sare, pentru a face o supă de legume. În altă cratiță fierbe timp de 5 minute creveții decorticați. Păstrează maxim 6 bucăți pentru decor și restul taie-i în bucăți mici.

  • Pasul 2

    Desfă conserva de porumb dulce și toarnă boabele de porumb dulce într-o sită. Trece-le printr-un jet de apă și lasă-le la scurs. Pregătește infuzia de busuioc în felul următor: оpărește 100 ml apă și pune frunzele de busuioc. Acoperă și lasă 5 minute. Strecoară.

  • Pasul 3

    Într-o cratiță încăpătoare pune untul și când s-a încălzit ușor adaugă prazul tăiat rondele subțiri și călește-l ușor, preț de maxim 5-6 minute. Pune boabele de porumb dulce și smântână, toarnă două căni din supa de legume și lasă la fiert cam 20 minute.

  • Pasul 4

    Trage de pe foc și așteaptă să se răcorească ușor. Toarnă totul într-un blender, adaugă legumele fierte și mixează-le până se transformă într-o pastă. Trece prin sită întreaga compoziție pentru a înlătura excesul de porumb. În felul acesta vei obține o supă cremă de o consistență perfectă.

  • Pasul 5

    Dacă ți se pare că e prea groasă mai adaugă supă de legume sau chiar apă simplă, dar călduță. Adaugă creveții tăiați bucățele mici, oțetul balsamic și câteva linguri din infuzia de busuioc (în funcție de gust și e doar opțional). Potrivește de sare și adaugă piper proaspăt măcinat.

  • Pasul 6

    Pune câte un polonic mic în fiecare farfurie și asezonează totul cu creveți și câteva boabe de piper roșu pentru un plus de aromă.

Cumpără Online
Acum poți achiziționa online produsele Bonduelle dorite, cu livrare direct la tine acasă, pentru ca tu să-ți poți pregăti oricând preparatele preferate.