1. >Rețete
  2. >Supă cremă de porumb cu creveți

Supă cremă de porumb cu creveți

Descoperă o rețetă delicioasă!
Ușor
4 persoane
40 Minute
Mediu
Ingrediente
pentru 4 persoane
200 g Porumb dulce boabe Bonduelle

1 pătrunjel rădăcină

1 morcov

1 cartof

Partea albă de la un praz

30 g unt

200 g smântână

100 g creveți decorticați

6 creveți decorticați pentru decor

Piper alb proaspăt zdrobit

Sare

2 linguri de oțet balsamic

Câteva frunze de busuioc (opțional)
Ingrediente pentru 4 persoane
200 g Porumb dulce boabe Bonduelle

1 pătrunjel rădăcină

1 morcov

1 cartof

Partea albă de la un praz

30 g unt

200 g smântână

100 g creveți decorticați

6 creveți decorticați pentru decor

Piper alb proaspăt zdrobit

Sare

2 linguri de oțet balsamic

Câteva frunze de busuioc (opțional)
  1. Pași 1
    Curăță morcovul, pătrunjelul rădăcina, țelina și cartoful. Spală-le în apă rece, taie-le bucăți mari și pune-le la fiert într-un litru de apă cu un strop de sare, pentru a face o supă de legume. În altă cratiță fierbe timp de 5 minute creveții decorticați. Păstrează maxim 6 bucăți pentru decor și restul taie-i în bucăți mici.
  2. Pași 2
    Desfă conserva de porumb dulce și toarnă boabele de porumb dulce într-o sită. Trece-le printr-un jet de apă și lasă-le la scurs. Pregătește infuzia de busuioc în felul următor: оpărește 100 ml apă și pune frunzele de busuioc. Acoperă și lasă 5 minute. Strecoară.
  3. Pași 3
    Într-o cratiță încăpătoare pune untul și când s-a încălzit ușor adaugă prazul tăiat rondele subțiri și călește-l ușor, preț de maxim 5-6 minute. Pune boabele de porumb dulce și smântână, toarnă două căni din supa de legume și lasă la fiert cam 20 minute.
  4. Pași 4
    Trage de pe foc și așteaptă să se răcorească ușor. Toarnă totul întrun blender, adaugă legumele fierte și mixeazăle până se transformă întro pastă. Trece prin sită întreaga compoziție pentru a înlătura excesul de porumb. În felul acesta vei obține o supă cremă de o consistență perfectă.
  5. Pași 5
    Dacă ți se pare că e prea groasă mai adaugă supă de legume sau chiar apă simplă, dar călduță. Adaugă creveții tăiați bucățele mici, oțetul balsamic și câteva linguri din infuzia de busuioc (în funcție de gust și e doar opțional). Potrivește de sare și adaugă piper proaspăt măcinat.
  6. Pași 6
    Pune câte un polonic mic în fiecare farfurie și asezonează totul cu creveți și câteva boabe de piper roșu pentru un plus de aromă.
Lasă-te surprins
UșorMediuGreu
< 15 Minute15 - 45 Minute45 > 45 minute
Legendă
  • Orez cu legume și carne

    O rețetă gustoasă, practică și sățioasă, ușor de preparat atât pentru mesele de prânz, cât și pentru cină.

  • Salată cu tofu și porumb chilli

    Salată ușor de preparat, plină de nutrienți, perfectă pentru toți membrii familiei.

  • Legume mexicane cu orez

    Un preparat vegetarian, numai bun pentru un prânz consistent.