Bună, noi folosim cookie-uri în scopuri statistice, pentru analiza traficului de pe site, pentru analize de marketing și pentru îmbunătățirea experienței vizitatorului pe site.

Mai multe informații

Accept Nu accept

Supă cremă de legume

Supa cremă este ușor de făcut, sănătoasă și savuroasă. O modalitate de a-i determina pe cei mici să consume legume. Liliana Fedeleș

Pași de preparare

  • Se curăță dovleacul de coajă și semințe și se taie în cuburi mici. Se curăță cartofii, rădăcinile de pătrunjel și țelină.
  • Ceapa și prazul se taie felii subțiri și se călesc în puțin ulei de măsline, într-o oală de supă, până se înmoaie. Se adaugă apoi dovleacul, cartofii, rădăcina de pătrunjel și țelina și se toarnă apă cât să le acopere ( cca 2.5 litri). Se lasă la fiert, la foc mic.
  • Când legumele s-au înmuiat, se adaugă morcovii tineri Bonduelle și se mai lasă unul, două clocote. Se ia vasul de pe foc, se mixează toate legumele și apoi se strecoară. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară și se mai dă un clocot.
  • Se servește fierbinte, dreasă cu smântână și crutoane cu ierburi aromate. Poftă bună!

Rețete care te-ar putea interesa

Supă cremă de legume
10 persoane 15-30 min Simplu
INGREDIENTE
  • 1 pungă (400 g) Morcovi tineri extra-fini Bonduelle
  • 1 dovleac mic
  • 1 praz
  • 1 ceapă mică
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 rădăcină țelină
  • 2-3 cartofi făinoși
  • 250 ml. smântână
  • 1 nucșoară
  • 2 lingur ulei de măsline
  • 1 praf piper proaspăt măcinat
  • 1 praf sare
Pași de preparare
  • Pasul 1

    Se curăță dovleacul de coajă și semințe și se taie în cuburi mici. Se curăță cartofii, rădăcinile de pătrunjel și țelină.

  • Pasul 2

    Ceapa și prazul se taie felii subțiri și se călesc în puțin ulei de măsline, într-o oală de supă, până se înmoaie. Se adaugă apoi dovleacul, cartofii, rădăcina de pătrunjel și țelina și se toarnă apă cât să le acopere ( cca 2.5 litri). Se lasă la fiert, la foc mic.

  • Pasul 3

    Când legumele s-au înmuiat, se adaugă morcovii tineri Bonduelle și se mai lasă unul, două clocote. Se ia vasul de pe foc, se mixează toate legumele și apoi se strecoară. Se condimentează cu sare, piper și nucșoară și se mai dă un clocot.

  • Pasul 4

    Se servește fierbinte, dreasă cu smântână și crutoane cu ierburi aromate. Poftă bună!